Σε χαμηλή πτήση η Δόξα έχασε απ΄ τον διαβασμένο Παναθηναϊκό με 46-73

1dsc_0046

Το τζάμπολ

Μετά το στραπάτσο του ΠΑΟΚ και το παρά τρίχα στραπάτσο του Ολυμπιακού στο Κλειστό της Λευκάδας απ΄την Δόξα, αναμενόμενο ήταν πως ο Παναθηναϊκός θα είχε λάβει τα μέτρα του και θα μας έρχονταν καλά διαβασμένος. Έχοντας επί πλέον την τύχη με το μέρος του ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με εύστοχα τα τρία πρώτα σούτ των τριών πόντων που επιχείρησε κι έτσι βρέθηκε να προηγείται με 0-9  πόντους πριν η ομάδα της Λευκάδας πετύχει τον πρώτο της πόντο. Ταυτόχρονα παίζοντας πιεστική άμυνα σε ολόκληρο το τεραίν και ιδιαίτερα πάνω στον Ουέλλς -που συχνά βρίσκονταν κλεισμένος από δυο και ενίοτε τρεις αντιπάλους- φάνηκε πως ήταν αποφασισμένος να μην απογοητεύσει τους οπαδούς του, ούτε τους εκδρομείς του χώρου στην κερκίδα της φιλοξενούμενης ομάδας, ούτε τους ντόπιους, που είχαν στήσει μαχητική και θορυβώδη εξέδρα στην αντίθετη ακριβώς άκρη!

1%ce%b1dsc_0064

Οι ντόπιοι ένθερμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενισχύουν  την ομάδα τους, δημιουργώντας κλίμα και στην αντίθετη πλευρά του κλειστού απ΄ αυτήν που βρίσκονταν οι φίλοι των φιλοξενουμένων…

Παρά ταύτα μετά τα πρώτα λεπτά η Δόξα έδειξε να συνέρχεται και παρά την αρχική ψυχρολουσία των τρίποντων και τους -11 πόντους, στα 6 λεπτά και 8 δεύτερα πριν το τέλος του πρώτου 10λέπτου, άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι και να σκοράρει μειώνοντας το σκορ, καταφέρνοντας να ψαλιδίσει την μισή διαφορά και να καθίσει τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με μόλις 5 πόντους υστέρηση, 13-18.

Στην αρχή του β΄δεκαλέπτου η Δόξα πλησίασε ακόμη περισσότερο (στους δυο πόντους) 16-18 στα (9:39΄΄), 18-20 (στα 6:49΄΄)  και 20-22 (στα 6΄:14΄΄) πριν απ΄την λήξη του α΄ημιχρόνου. Σ΄αυτό ακριβώς το σημείο άρχισαν τα φαλτσοσφυρίγματα οι διαιτητές, εκνευρίζοντας κι αποσυντονίζοντας τους παίχτες της Δόξας, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο ισχυρός της αντίπαλος που ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 19 πόντους μπροστά (22-41).  Και απορεί κανείς γιατί συνέβη αυτό με την διαιτησία, απ΄την στιγμή μάλιστα που φαίνονταν καθαρά πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάγκη απ΄τα (αρκετά) ευνοϊκά σφυρίγματα που του έδωσαν για να πάρει το ματς….

2dsc_0202

Ο Ουέλλς αποχωρεί τραυματισμένος και υποβασταζόμενος

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει και περίπου στα 5 λεπτά πριν τη λήξη του τραυματίστηκε στο πόδι ο Ντεζ Ουέλλς κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος αρχικά και κυριολεκτικά στην αγκαλιά του Βασίλη Βαγενά στην συνέχεια, οδηγήθηκε στο ιατρείο του κλειστού! Από κει και μετά φάνηκε καθαρά πως η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν μια τυπική διαδικασία κι έτσι το σκορ του γ’ δεκαλέπτου διαμορφώθηκε σε 35-59.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο για να φτάσει το τελικό σκορ στο 46-73.

3dsc_0265

Εδώ ο νεαρός Θ. Ιωακειμίδης πετυχαίνει με βολή τον πρώτο του πόντο!

Κι όμως, σε ένα μάτς που ξεκίνησε άσχημα και κατέληξε ακόμη πιο άσχημα για την Δόξα (κυρίως με τον τραυματισμό του καλύτερου παίχτη της), υπήρξε και μια θετική εξέλιξη που έφερε τον ενθουσιασμό και την ελπίδα στην εξέδρα. Περίπου δυό λεπτά πριν από τη λήξη κι ενώ αγωνιστικά όλα πλέον είχαν κριθεί, ο προπονητής έριξε στον αγώνα τον δεκαεπτάχρονο Θοδωρή Ιωακειμίδη για να κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία μ΄ έναν μεγάλο αντίπαλο! Το αποτέλεσμα ήταν να σειστεί το κλειστό απ΄ τα χειροκροτήματα του κόσμου! Λίγο μετά μάλιστα, ο νεαρός πήρε το ρημπάουντ κι έτρεξε στην επίθεση προς το καλάθι του αντιπάλου για να κοπεί με φάουλ -πιθανότατα επίτηδες- απ΄τον Παππά. Από τις δυο βολές που εκτέλεσε ο νεαρός η δεύτερη ήταν εύστοχη κι έτσι η ολιγόλεπτη συμμετοχή του μικρού συνοδεύτηκε κι απ΄ τον πρώτο του πόντο, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε νεαρό παίχτη…

 

Τα Δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Σκοτ , Μπασάμπε 9, Ντόμπλας 4, Τσαλδάρης 3, Ουελς 6, Δεμερτζής 2 , Γεωργάκης 4, Ταπούτος 4, Ρόμπινσον 12, Πεταλωτής 1, Κάρτερ, Ιωακειμίδης 1.

Παναθηναϊκός: (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Ρίβερς 3, Μποχορίδης 6, Π. Καλάθης 3, Φώτσης 6, Παππάς 1, Φελντέιν 9, Γκιστ 13, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Μπουρούσης 12, Ν. Καλάθης 11.

******

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Ν. ΓΑΖΗ:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *