Ξεχασμένοι απ΄το υπουργείο κι απ΄όλους οι Καλαμισάνοι!

Καλαμος 2

Ο πανέμορφος πλην παραμελημένος Κάλαμος…

Μπορεί ο κ. Δρίτσας και το υπουργείο του της Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να έσπευσε να παραχωρήσει την αποκλειστική χρήση της θάλασσας στον Ρώσο πλούσιο του Σκορπιού, δεν επέδειξε την ίδια σπουδή όμως ώστε να εγκρίνει έγκαιρα και τα επιδοτούμενα δρομολόγια του σκάφους “ΚΑΣΤΟΣ” που προσωρινά εκτελεί και την συγκοινωνία μεταξύ του Καλάμου και του Μύτικα Ακαρνανίας για έναν μήνα, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η συντήρηση κι ο έλεγχος του σκάφους “JOANNA” που είναι δρομολογημένο στην γραμμή του Καλάμου..

ΙΩΑΝΝΑ

Εξίσου αδιάφοροι όμως είναι  ο δήμος κι η περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, που δεν έκαναν κάτι ώστε να πιεστεί το υπουργείο να δώσει την πολυπόθητη έγκριση επιδότησης για τους ξεχασμένους νησιώτες μας. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι, αντί αυτοί να πληρώνουν 80 λεπτά για την διαδρομή Κάλαμο- Μύτικα κι άλλα τόσα για την επιστροφή τους, να πληρώνουν τώρα τουριστικό εισητήριο 6 ευρώ ανά διαδρομή, που σημαίνει πως χρειάζονται 12 ευρώ κάθε φορά που θα βγούνε απ΄το νησί τους για κάποια δουλειά! Πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο ποσόν για τους κατοίκους του ξεχασμένου μας νησιού, η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα είναι συνταξιούχοι και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τους μαθητές, που προκειμένου να πάνε καθημερινά στο σχολείο τους πρέπει να καταβάλλουν 3+3 σύνολο έξι ευρώ αντί για 40+40 σύνολο μόλις ογδόντα λεπτά που πληρώνουν όταν η γραμμή είναι επιδοτούμενη!

Το αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι αφενός μεν οι νησιώτες μας δικαιολογημένα να νοιώθουν για μια ακόμη φορά ξεχασμένοι, παραμελημένοι κι αδικημένοι απ΄το κράτος κι απ΄την τοπική αυτοδιοίκηση, κι αφετέρου να πληρώνουν χρήματα πολύ παραπάνω απ΄όσο πρέπει!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *