Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης

Ηλίας

Ο Ηλίας Κοντογεώργης στην “αντιπολίτευση”, μεταξύ των Κ. Γληγόρη και Θ. Καββαδά

Την ανάγνωση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κοντογεώργη απ΄ την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρός του Γιώργος Γεωργάκης, αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Η παραίτηση του κ. Κοντογεώργη απ΄ την δημαρχιακή παράταξη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι πριν από λίγους μήνες ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είχε παραιτηθεί και από εντεταλμένος τύπου και δημοσίων σχέσεων της δημοτικής Αρχής, ταυτόχρονα με την παραίτηση του τότε αντιδημάρχου Ελλομένου Πάνου Γαζή. Βέβαια τότε η παραίτηση δικαιολογήθηκε από το ασυμβίβαστο που προέκυπτε λόγω της έκδοσης της νέας εφημερίδας “Λευκαδίων ΤΥΠΟΣ” από τον δημ. σύμβουλο, οι παροικούντες όμως στην Ιερουσαλήμ γνώριζαν καλά και για την έντονη δυσφορία που υπέβοσκε στους τότε παραιτούμενους εξ αιτίας του τρόπου λειτουργίας της δημοτικής Αρχής. Ο πρώην αντιδήμαρχος Πάνος Γαζής μάλιστα, με την επιστολή της παραίτησής του τότε, είχε θέσει ξεκάθαρα θέμα μη δημοκρατικής λειτουργίας της δημαρχιακής παράταξης, πράγμα που υποστηρίζει με την χθεσινή δήλωσή του και ο κ. Κοντογεώργης.

Έτσι ο δημοτικός σύμβουλος με την είσοδό του στην αίθουσα και πριν αρχίσει η χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. δεν κάθισε στην πτέρυγα της συμπολίτευσης αλλά κατευθύνθηκε προς στην απέναντι πλευρά (της αντιπολίτευσης) και πήρε θέση μεταξύ των Κωσταντίνου Γληγόρη και Θανάση Καββαδά.

Η πλήρης επιστολή παραίτησης-ανεξαρτητοποίησης του κ. Ηλία Κοντογεώργη, με την οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της ενέργειάς του έχει ως εξής:

6 Μαρτίου 2015

Προς: κ. Δήμαρχο Λευκάδας
Κοιν: κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
Κε Δήμαρχε,

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στιγμή που δώσαμε τα χέρια και ξεκινήσαμε μαζί έναν δύσκολο και όμορφο αγώνα.
Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, ο λαός της Λευκάδας μας έδωσε την ευθύνη να διαχειριστούμε βάσει του προγράμματός μας και των αντιλήψεών μας το τιμόνι του Δήμου από τη θέση του οδηγού.
Τις δυσκολίες που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε, ως δημοτική αρχή πλέον, τις γνωρίζαμε, όπως γνωρίζαμε και το ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό και οικονομικό πεδίο που θα κινούμασταν.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου, είχαμε τις πρώτες παραιτήσεις. Ο φίλος μου Πάνος Γαζής ήταν ο πρώτος που με περίσσιο θάρρος και υπευθυνότητα έθεσε με την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Ελλομένου λέγοντας αλήθειες.
Η παραίτηση αυτή, έστειλε μηνύματα τα οποία δε ελήφθησαν.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης στην όλη προσπάθεια.
Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται ν’ ασκήσω ουσιαστικά κι επικοδομητικά το ρόλο που με την ψήφο τους μας έταξαν όσοι μας ψήφισαν.
Σε τοπικό επίπεδο, στην Δ.Ε. Ελλομένου που εκλέχτηκα δεν υπάρχει καμία συλλογικότητα και ορισμένοι εκλεγμένοι λειτουργούν ως κομματικοί παράγοντες κυβερνώντος κόμματος παρά ως ένα μέρος συνόλου δημοτικής κίνησης ως οφείλουν.

Επειδή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο εδράζονταν πάνω στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας την οποία επί της ουσίας δεν βλέπω.

Επειδή διακρίνω ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα ασκούν προσωπικές πολιτικές που ουδέποτε τέθησαν δημόσια προεκλογικά.

Επειδή νιώθω ότι η άποψή μου στην διαμόρφωση πλαισίων λήψης αποφάσεων στην καλύτερη περίπτωση σας είναι αδιάφορη.

Σας ζητώ, όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από μέλος της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.

Δηλώνω πως από την θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θ’ ακολουθήσω και θα υποστηρίξω το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

Ηλίας Κοντογεώργης
Δημοτικός Σύμβουλος

Σχολιάστε

  1. Ηλια η παραιτηση σου απο Δημοτικος Συμβουλος της πλειοψηφιας δειχνει ανοικτο μυαλο
    απεναντι σε μερικους στενομυαλους και ανθρωπους που για πρωτη φορα στα χρονικα λειτουρ
    γουν με λαικες συνελευσεις εχοντες εκ των προτερων στο μυαλο τους την αποφαση που θα
    εφαρμοσουν ανεξαρτητα τι θα ειπωθη σε αυτες.Οπως ακριβως εγινε στον πρωην Δημο
    Ελλομενου για τις ενεργειες τους (κιτρινη γραμμη) βαζοντας μακροπροθεσμα λουκετα στα
    καταστηματα που λειτουργουν 30 με 40 χρονια στη παραλια του Νυδριου .Μπραβο τους αυτο
    θα πει αλλαγη που περιμεναμε ΛΟΥΚΕΤΟ.Περα απο αυτα σαν ανεξαρτητος συμβουλος να
    συνεχισεις να εργαζεσαι για αυτους και για αυτα που πιστευεις εσυ και οι δημοτες που σε
    εξελεξαν .ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σου ευχομαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *