Πως μια πινακίδα εκθέτει (διαχρονικά) τις δημοτικές Αρχές!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

[Σ.Σ: Η αλήθεια είναι πως έγινε προσπάθεια τούτο το θέμα να περιληφθεί στην χθεσινή μας (κύρια) ανάρτηση με τίτλο “Το ξήλωμα των πινακίδων” σαν τελευταίο κεφάλαιο Ε”. Επειδή όμως ο γνωστός δαίμων του κομπιούτερ έβαλε την ουρά του και μπέρδεψε ή εξαφάνισε τις φωτογραφίες, αλλά κι επειδή θεωρούμε το θέμα εξόχως σημαντικό αφού αποκαλύπτει νοοτροπίες κι ανεπάρκειες αυτών που τους ορίσαμε να διαχειρίζονται τα κοινά μας πράγματα, είπαμε να το ξανα-αναρτήσουμε αυτούσιο και πλήρες.]

Ρεπορτάζ: Ν. ΓΑΖΗΣ

Το 2012 λοιπόν, αν δεν λαθεύω, ο Δήμος έστησε ένα διαφημιστικό πλαίσιο δίπλα στο Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να διαφημίζονται σ΄αυτό, καλαίσθητα κι ελεγχόμενα, όσοι εμπορευόμενοι της περιοχής το επιθυμούσαν, αλλά και για να σταματήσουν να βγάζουν αυθαίρετα διαφημιστικά ταμπλώ και ότι άλλο ήθελε ο καθένας . Στις αρχές του καλοκαιριού του 2013, ο Δήμος (πιθανόν μετά από υπόδειξη των διαφημιζόμενων), εκτίμησε πως η συγκεκριμένη πινακίδα είναι χαμηλή και πρέπει να ψηλώσει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η φωτογραφία (όπως κι η πιο πάνω) είναι τραβηγμένη στις 21-7-2013 και δείχνει καθαρά πως η μεταλλική προσθήκη στο πόδι της πινακίδας, τότε ήταν  πρόσφατη (και χωρίς καθόλου σκουριά).

Ανέθεσε λοιπόν σε κάποιον τεχνίτη να της μακρύνει τα σιδερένια πόδια κατά περίπου 70 εκατοστά. Ο τεχνίτης εκτέλεσε τη δουλειά, όμως καθότι σιδεράς κι όχι μπογιατζής, τα «πόδια» που πρόσθεσε έμειναν άβαφα… Από πλευράς των φωστήρων του Δήμου πάλι, προφανώς κανείς δεν ασχολήθηκε και συνεπώς δεν σκέφτηκε πως ήταν απολύτως αναγκαίο η προσθήκη αυτή να βαφεί. Κι όπως ήταν απολύτως φυσικό κι αναμενόμενο, αφού η Λευκάδα από υγρασία άλλο τίποτα, τα πρόσθετα πόδια άρχισαν σιγά-σιγά να σκουριάζουν και μετά από λίγους μήνες ν΄αποτελούσαν κραυγαλέο  δείγμα κακομοιριάς κι εγκατάλειψης, όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία.

2. 17-3-14

Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη περίπου 8 μήνες αργότερα (στις 17-3-2014), όταν και το (ξανα)έκανε θέμα το “ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ”.

Το περίεργο είναι ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή επί δεκαπέντε- δεκάξι μήνες που παρέμεινε στην εξουσία μετά την «επέμβαση» και πεντέμισι μήνες μετά την δημοσίευση, δεν ενοχλήθηκε απ΄αυτό το θέαμα κι ας “έβγαζε μάτια” στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Αλλά κι η σημερινή δημοτική Αρχή, ύστερα από έξι μήνες θητείας, φαίνεται εξίσου αδιάφορη για το πρόβλημα που όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται αλλά κι έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αφού πλέον η πινακίδα τώρα χρειάζεται ολόκληρη βάψιμο!

3. 18-2-15

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει σήμερα (19-2-2015) η πολύπαθη πινακίδα! Η δημοτική μας Αρχή βέβαια, συνεχίζει να καθεύδει μακαρίως…

Να μην είχαν δει το πρόβλημα, τόσο οι προηγούμενοι όσο κι οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες, θεωρείται απολύτως αδύνατο. Και μιλάμε για δέκα λεπτά δουλειά (τουλάχιστον αρχικά) κι ένα μικρό βαζάκι χρώμα!…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *