Η ΤΟ του ΚΚΕ για τη λειτουργία του 4ου Δημοτικού σχολείου

Η ΤΟ του ΚΚΕ για τη λειτουργία του 4ου Δημοτικού σχολείου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

             Το 4ο Δημοτικό σχολείο Λευκάδας ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 24 Σεπτέμβρη, δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με απόφαση του Δήμου Λευκάδας, προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες σε σχέση με τη στατικότητα του σχολείου, ενώ η λειτουργία του θα συνεχιστεί με παράλληλη διεξαγωγή οικοδομικών εργασιών.

Βεβαίως, ο έλεγχος, η συντήρηση, η επισκευή που μπορεί να απαιτείται για λόγους βελτίωσης της στατικότητας στα σχολικά κτίρια πρέπει να γίνεται και αποτελούν απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Θεωρούμε, όμως απαράδεκτο το γεγονός του ανοίγματος του σχολείου μια εβδομάδα αργότερα και κυρίως, τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του χρόνου με απαράδεκτους όρους για τη διδασκαλία των μαθητών και το έργο των δασκάλων. Τρεις μήνες «μάθημα με κομπρεσέρ» και μάλιστα με σοβαρά προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών για να ανοίξει απλά το σχολείο, δεν αποτελούν σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος από την δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν και καθυστέρησαν την ολοκλήρωση των εργασιών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να ανοίξει το σχολείο έγκαιρα έπρεπε να προβλεφθούν.

Αυτή η κατάσταση βέβαια αναδεικνύει πόσο «ενδιαφέρει» συνολικά τον κρατικό μηχανισμό, από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τους Δήμους για το πως και με ποιος όρους ανοίγουν κάθε χρονιά. Ας συγκρίνει κανείς το ζήλο με τον οποίο καταπιάνονται κάθε χρόνο  για την προετοιμασία, διαφήμιση, χρηματοδότηση κλπ, στήριξης με κάθε τρόπο της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.

Ασφαλώς και αυτοί οι πρασανατολισμοί που έχουν κεντρική κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική διοίκηση είναι που εμποδίζουν να ασχοληθούν, πραγματικά, με τα σχολεία για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία, στην ώρα τους, τους παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε περίπτωση. Επίσης, οι γονείς και ο λαός του νησιού ας βγάλουν συνολικότερα συμπεράσματα για το δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο στον κατασκευαστικό κλάδο που μέσω της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και των ΣΔΙΤ έφτασε να αγγίζει και τον ευαίσθητο τομέα των σχολικών κτιρίων. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να απλοποιηθεί και να λυθεί με έναν ενιαίο κρατικό κατασκευαστικό φορέα όπου όλες οι εργασίες στα σχολικά κτίρια (κατασκευή, επισκευές κλπ) θα υπάγονται σε αυτόν.

Λευκάδα, 3/10/18

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *