Ανακοίνωση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα Τέμπη

Ανακοίνωση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τα Τέμπη

Ανακοίνωση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τα Τέμπη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

 

Πέρασε ένας χρόνος μετά την τραγική ημέρα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.
Ημέρα που η Ελλάδα έχασε 57 ψυχές, θρήνησε και συνεχίζει να θρηνεί την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, ημέρα που στα Τέμπη σταμάτησε το νήμα της ζωής 57 νέων ανθρώπων.
Ένας χρόνος που παρακολουθούμε όλοι μας την αδιανόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει ένα στυγερό έγκλημα.
Καθημερινά αποκαλύπτονται κυβερνητικά σκάνδαλα στα όρια της διαστροφής κι όμως η πυραμίδα των ευθυνών παραμένει αλώβητη, χωρίς ίχνος ανάληψης ευθυνών. Μια πρόχειρη εξεταστική επιτροπή στην Βουλή για τα μάτια του κόσμου, έγινε παρωδία με στόχο την προστασία των πολιτικών προσώπων.
Συνοδά μέσα, τα γνωστά υποστηρικτικά μικρόφωνα της παραφωνίας, τα πληρωμένα και αργυρώνητα ΜΜΕ που συγκαλύπτουν, αποσιωπούν, παραπλανούν, νουθετούν και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με αλλαγή ατζέντας καθημερινά.
Δυστυχώς μέρος της εκκλησίας με κακόφωνους ιεροκήρυκες παπάδες ζητά ησυχία από τους συγγενείς των θυμάτων. Όσο για τη δικαιοσύνη, αντί να κάνει την δουλειά της ζητάει από τους συγγενείς των θυμάτων να προσευχηθούν.
Ζητάμε να δεσμευτούν όλοι, ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό, ότι κανείς και καμία δεν θα υποκλιθεί σε κομματικές προτεραιότητες, ελιγμούς και μεθοδεύσεις.
Να μην επιτρέψουμε καμία αμνήστευση και καμία απαλλαγή από ευθύνες πολιτικών προσώπων που μπορεί να στηριχτεί σε νομοτεχνικές παγίδες.
Όποιος αισθάνεται απογοητευμένος από την έλλειψη κράτους δικαίου στη χώρα μας, πρέπει να σταθεί δίπλα σε αυτές τις οικογένειες, προκειμένου να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης με πολιτική ευθύνη, το συντομότερο δυνατό.
Τα εκλογικά ποσοστά ερμηνεύονται ως επιτυχία από τους υπαίτιους της τραγωδίας, δίνοντας αέρα καλού διαχειριστή.
Στις καρδιές των Ελλήνων όμως τούτη την ώρα, δεν υπάρχει άλλη επιθυμία από την απονομή δικαιοσύνης, ως το ελάχιστο που μπορούμε να απαιτήσουμε για την ανάπαυση των αδικοχαμένων ψυχών.

 

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *