Απάντηση του βουλευτή Θ. Καββαδά στους ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας

%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Θα συνιστούσα στους ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιλυθούν κοινωνικά θέματα του Τόπου μας.  Πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών της Λευκάδας.

Αν πραγματικά θέλουν και φυσικά εάν μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή δεν έχουν παρά να βγουν από το λήθαργο που βρίσκονται ή τους έχει επιβάλει ο συγκυβερνήτης τους Αλέξης Τσίπρας.

Για το θέμα της Α΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας, τις αποφάσεις του Υπουργείου για τη σωστή ενημέρωση όλων ενημερώνω ότι:

– Η Α΄ Τάξη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας δεν εντάχθηκε στην πρώτη απόφαση του Υπ. Παιδείας, με αρ. Πρωτ Φ12/159571/Δ4/28-09-2016 για την κατ’ εξαίρεση  λειτουργία 137 τάξεων ΕΠΑ.Λ. σε όλη τη χώρα, παρ’ ότι υπήρχε αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κατόπιν εισήγησης του ΕΠΑ.Λ Λευκάδας.

-Εφ’ όσον απορρίφθηκε η Λευκάδα, μου ζητήθηκε να παρέμβω. Αυτό και έκανα.

-Στις 6 Οκτωβρίου 2016 κατέθεσα αναφορά για το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

-Επιπλέον  είχα προσωπική επικοινωνία για το θέμα με τον Υπουργό κ. Ν. Φίλη και  συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου και πετύχαμε να ενταχθεί η Α΄ Τάξη του Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας στη δεύτερη συμπληρωματική απόφαση του Υπουργού, που εγκρίνει επιπλέον 20 τμήματα και όχι 14 όπως λανθασμένα ενημερώνουν το «λαό της Λευκάδας» οι ΑΝ.ΕΛ.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο της ανακοίνωσης των ΑΝ.ΕΛ., τη στιγμή μάλιστα που η αγωνία των μαθητών και των γονέων όταν αρχικά εξαιρέθηκε η Α΄ Tάξη του Eσπερινού ΕΠΑ.Λ δεν τους απασχόλησε καθόλου, παρά μόνο ασχολήθηκαν με το θέμα για να σχολιάσουν τις ενέργειές μου και να εκθειάσουν εκ των υστέρων, το «πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης». Αντιλαμβάνομαι όμως την αγωνία τους για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τους θέλουν εκτός Βουλής.

Καλό θα ήταν οι ΑΝ.ΕΛ. να σταματήσουν να αναλώνονται στο σχολιασμό των ενεργειών των άλλων και να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι τουλάχιστον μπορούν να προσφέρουν στον Τόπο και δεν αποτελούν μόνο «ουρά» της κυβέρνησης και ταμιευτήρα ψήφων για να «περνά» ο ΣΥΡΙΖΑ δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *