Ο βουλευτής Θ. Καββαδάς για το Κτηματολόγιο

Καββαδάς Θ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας
αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διετή παράταση για διόρθωση εγγραφών στο κτηματολόγιο σε Τσουκαλάδες, Απόλπαινα, Σφακιώτες.

Δύο χρόνια παράταση θα δοθεί για διόρθωση εγγραφών στο Κτηματολόγιο σε όλους τους δικαιούχους, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη στη Βουλή.
Όπως ορίζεται στο νόμο, ο οποίος θα δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες, στο σχετικό ΦΕΚ, σε ό,τι αφορά τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση πριν τη δημοσίευση και έναρξη ισχύος του Ν. 3481/2006 – περιοχές στις οποίες είναι και η Λευκάδα – καθιερώνεται ενιαία προθεσμία 14 ετών αντί 12 ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η τροπολογία ψηφίστηκε στις 28/1/2016, με το σχέδιο νόμου «Ρύθμισης θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στο πλαίσιο αυτό, δίνονται περιθώρια για διόρθωση εσφαλμένων κτηματολογικών εγγραφών στις περιοχές Τσουκαλάδων, Σφακιωτών και Απόλπαινας όπου έχουν καταγραφεί εκτεταμένες αστοχίες κτηματογράφησης.

Ο κ. Καββαδάς, επισκέφθηκε την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης (ΕΚΧΑ) Α.Ε
κ. Χριστίνα Κλωνάρη, με την οποία συζήτησαν εκτενώς το πρόβλημα και μεταξύ άλλων ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διόρθωσης, διαδικασίες που και κατά το παρελθόν είχαν αρχίσει, πλην όμως ουδέποτε ολοκληρώθηκαν.
Σύμφωνα με την κ. Κλωνάρη θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός, με τον οποίο θα επιχειρηθεί να λυθούν τα προβλήματα κτηματογράφησης που έχουν προκύψει σε διάφορες περιοχές του νησιού ως επίσης και να ολοκληρωθεί και στις περιοχές που δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *