Το Λιμενικό Ταμείο για τις παρεμβάσεις με τα κολωνάκια στην Σικελιανού

2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Ταχ. Δ/νση: Αντ. Τζεβελέκη & Υπ. Αθ. Κατωπόδη
311 00 Λευκάδα
Πληροφορίες : Α. Μιχελή
Τηλέφωνο : 26453 60508
Fax : 26453 60540
e-mail : dltl@lefkada.gov.gr                                                                                                                            Λευκάδα, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις παρεμβάσεις επί της οδού Σικελιανού

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι οι πρωτοβουλίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από το νέο έτος στη βάση του σχεδίου που έχει συναποφασισθεί. Με δεδομένο το πεδίο των αρμοδιοτήτων του, μία από τις προτεραιότητες των δράσεων του ΔΛΤΛ είναι βεβαίως η οδός Σικελιανού, μια περιοχή που αποτελεί τμήμα της εισόδου και γενικής εικόνας της πόλης και καθιστά επιτακτική τη λειτουργική και αισθητική της αναβάθμιση.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η τοποθέτηση των εμποδίων (κολονάκια) επί του πεζοδρομίου της, η οποία έχει αρχίσει το προηγούμενο διάστημα από το ύψος του Πνευματικού Κέντρου και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, με την τοποθέτησή τους μέχρι τη ξύλινη γέφυρα. Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης μας, αποδίδοντας τη χρήση του πεζοδρομίου στους πεζούς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς έπειτα από πολλά χρόνια βλέπουμε κατοίκους να περπατάνε στο πεζοδρόμιο, κάτι που όπως είναι γνωστό ήταν απαγορευτικό μέχρι πριν λίγες ημέρες. Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση των εμποδίων δεν δημιουργεί πρόβλημα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, στους οποίους κάθε χρόνο παραχωρείται η χρήση μέρους του πεζοδρομίου, εφόσον και οι ίδιοι σέβονται τα όρια, όπως χωροθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Εξάλλου για την στάθμευση των αυτοκινήτων ισχύει η κείμενη νομοθεσία ως έχει.
Τα εμπόδια, τα οποία κατά κοινή ομολογία είναι καλαίσθητα και ασφαλή, οι νέοι κάδοι απορριμμάτων, τα νέα παγκάκια που θα τοποθετηθούν στο άμεσο μέλλον επί της Σικελιανού, η επισκευή της ξύλινης γέφυρας (η πίστωση της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο), τα φωτιστικά σώματα στον πεζόδρομο έναντι της Σικελιανού είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην κατεύθυνση να καταστεί η περιοχή περαιτέρω ελκυστική και ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Τέλος, είναι αυτονόητο ότι το ΔΛΤΛ επιζητά θετικές προτάσεις στην κατεύθυνση της λειτουργικής, αισθητικής και οικονομικής αναβάθμισης των λιμένων Λευκάδας και Νυδριού, στα οποία προς το παρόν έχει την αρμοδιότητα, ώστε να συμβάλει το σύνολο της κοινωνίας, δημότες και φορείς, στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και στην ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας στο νησί μας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας εύχεται σε όλους τους δημότες χρόνια πολλά, με υγεία, προσωπικές και συλλογικές επιτυχίες.

Ο Πρόεδρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *