Τ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ για τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί μας

ΚΚΕ
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο θυμάτων από το σεισμό. Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλη τη Λευκάδα και ιδιαίτερα στους κατοίκους στα νοτιοδυτικά του νησιού, που υπήρξαν και οι περισσότερες ζημιές. Οι καταστροφές από τον σεισμό επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες από την έλλεψη αντισεισμικής θωράκισης στο νησί. Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα είναι βαριά, αφού τα έργα αντισεισμικής θωράκισης δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν προτεραιότητα γι αυτές, μιας και δεν επιφέρουν κέρδη για το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι όλου του νησιού πρέπει να βγάλουν πείρα για το που οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ απαιτεί από τη κυβέρνηση και τους φορείς του Δήμου Λευκάδας και Περιφέρειας Ι.Ν. να πάρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για:

• στήριξη στη στέγαση και τη σίτιση των όλων των πληγέντων (επιδότηση ενοικίου, διαμονή σε τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του κράτους κλπ). Να παρθούν επιπλέον μέτρα για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, που χτυπήθηκαν από το σεισμό
• άμεσο και ουσιαστικό έλεγχο της καταλληλότητας όλων των κτιρίων
• να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες και αποζημίωσή τους .
• αποκατάσταση των υποδομών στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Λευκάδα, 17-11-15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *