Συνάντηση δημάρχου με τον σύμβουλο της Ρώσικης Πρεσβείας

ρωσος 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360500                                          Λευκάδα, 29 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κων/νος Δρακονταειδής, υποδέχτηκε στο γραφείο του το σύμβουλο της Ρωσικής Πρεσβείας Διευθυντή, Διευθυντή του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα, κ. Π. Κούπρικοβ. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Λευκάδας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γκαλίνα Τούκοβα και η Ε. Σιτνίκοβα- Κονιδάρη από την κοινότητα Ρωσοφώνων Μεγανησίου. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, κ. Θαν. Περδικάρης και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κ. Σπ. Αρβανίτης.

ρωσος
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων για τη συμβολή της Λευκάδας στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενόψει μάλιστα του «2016 Έτους Ελλάδας στη Ρωσία». Κοινός τόπος ήταν να προχωρήσουν μορφές συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού, αλλά και του Τουρισμού, μέσα από ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα και θα στοχεύει σε μετρήσιμα αποτελέσματα, έτσι ώστε οι θετικές προθέσεις να γίνουν πράξη και μην περιοριστούν στο πεδίο των διατυπώσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, εκφράστηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για μια επίσημη συνάντηση με τη Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, ώστε οι ιδέες που ανταλλάχθηκαν να μπορεί πια να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης.
Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε η καλή μέχρι σήμερα συνεργασία του Δήμου Λευκάδας και του Συλλόγου Ρωσόφωνων του νησιού μας, η οποία, όπως δεσμεύτηκαν όλοι οι ιθύνοντες, από τη νέα χρονιά θα προχωρήσει ακόμη πιο στενά.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *