Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δικτύωσης από την Equal Society

equal-society-σήμα

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, άξονες ανάπτυξης στην Λευκάδα. Πως μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη των επιχειρήσεων και στην αναγνωρισιμότητά τους

Ο Μη κυβερνητικός Οργανισμός, Equal Society, στο πλαίσιο της πράξης «ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας με παράλληλη προώθηση τοπικών προϊόντων και ενσωμάτωση αρχών ισόρροπης ανάπτυξης» και της δράσης 2.4 με τίτλο, «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ «WORKSHOPS – VISIT STUDIES – FAM TRIPS», πρόκειται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή 17 Απριλίου ένα ξεχωριστό θεματικό εργαστήρι στον χώρο του επιμελητηρίου Λευκάδας, στις 18.30 το απόγευμα με τίτλο, «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, άξονες ανάπτυξης στην Λευκάδα. Πως μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη των επιχειρήσεων και στην αναγνωρισιμότητά τους».
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί έντονα η φιλοσοφία πως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορεί να αποτελέσει πέραν της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου και μια επιχειρησιακή πρακτική άμεσα συνυφασμένη με την Βιώσιμη Ανάπτυξη κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης την οποία και διανύουμε όπου οι αγορές και τα περιθώρια στενεύουν, το ζητούμενο για κάθε ιδιωτική επιχείρηση είναι ο συνδυασμός της οικονομικής αποτελεσματικότητας με την κοινωνική συνεισφορά και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Έτσι λοιπόν οι επιχειρήσεις, καλούνται σήμερα να λειτουργήσουν με βάση τη φιλοσοφία ότι το επιχειρείν είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το ευ ποιείν και, ως εκ τούτου, η επιχειρηματική δραστηριότητα οφείλει να μεριμνά για κάθε πτυχή της ζωής και του περιβάλλοντος, στο οποίο αυτή αναπτύσσεται και εξελίσσεται.
Στις μέρες μας, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), έχει καθιερωθεί ως δόκιμος πλέον όρος και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει το σύγχρονο και σύνθετο ρόλο της επιχειρηματικής δράσης ο οποίος εντάσσεται σε ένα νέο πλαίσιο με στοιχεία όπως, η στρατηγική αντιμετώπιση των κοινωνικών θεμάτων, και η συστηματοποιημένη μορφή των πρωτοβουλιών των επιχειρήσεων.
Ακολουθώντας αυτό το γενικό πλαίσιο στην ημερίδα της 17ης Απριλίου θα παρουσιαστεί ο τρόπος ενσωμάτωσης της ΕΚΕ στη συνολική εταιρική στρατηγική. Μια διαδικασία που προϋποθέτει την ετοιμότητα και την ωριμότητα της επιχείρησης να αναλάβει το σύνθετο ρόλο της, αλλά και να προγραμματίσει την ανάπτυξη και τη συστηματική εφαρμογή καλών πρακτικών.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του επιμελητηρίου μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για την διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής φιλοσοφίας προς τις επιχειρήσεις της Λευκάδας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 26450 22578.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *