Ο Σύλλογος Επαγγεματιών Νικιάνας ερωτά για την αποχέτευση

νικιάνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
& ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΝΙΚΙΑΝΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Νικιάνα, 31100 Λευκάδα
Τηλ. Επικοινωνίας: 264571493
6944985581
6944196778                                                                                                                      Νικιάνα, 10 Μαρ. 2015

Αρ. Πρωτ.: 2/15
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας

Θέμα: Επιστολή – Ερώτηση για το Αποχετευτικό πρόβλημα της Νικιάνας

Κύριε Δήμαρχε,

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή της Νικιάνας και τους κατοίκους της είναι αυτό της αποχέτευσης των λυμάτων.
Σας είναι ήδη γνωστό αφού τέθηκε υπ’ όψιν σας τόσο κατά την προεκλογική σας περιοδεία όσο και μετά την εκλογή σας στο αξίωμα του Δημάρχου κατά την επίσκεψή σας στην Νικιάνα για την συζήτηση των προβλημάτων της περιοχής.
Το ίδιο είχαμε πράξει και στους προκατόχους σας όπου παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις τους το πρόβλημα παρέμεινε ανεπίλυτο.

Κύριε Δήμαρχε,
Η κατάσταση που σήμερα επικρατεί στον τομέα αποχέτευσης είναι απαράδεκτη.
Βόθροι απορροφητικοί που μόνο στα σχεδιαγράμματα εμφανίζονται στεγανοί, βόθροι που ποτέ ή σπάνια εκκενώνονται, βόθροι που υπερχειλίζουν και ρέουν στα φρεάτια και στους αγωγούς των ομβρίων υδάτων, με τα λύματά τους να αναδίδουν δυσοσμία και με τελική κατάληξη στην θάλασσα. Η δυσοσμία που διαχέεται στην ατμόσφαιρα από τις ελάχιστες εκκενώσεις προκαλεί επίσης δυσφορία.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο λόγω της αύξησης του πληθυσμού, αλλά και της λειτουργίας των διαφόρων επιχειρήσεων (ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων).
Η δυσφορία των τουριστών είναι χαρακτηριστική αλλά και οι επιπτώσεις από την μόλυνση του θαλασσίου ορίζοντα τραγικές.

Κύριε Δήμαρχε,
Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, οι δε παρεχόμενες υπηρεσίες από τους επιχειρηματίες πράγματι έχουν βελτιωθεί, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της αποχέτευσης για τη λύση του οποίου έχετε αποκλειστικά την ευθύνη.
Η μέχρι τώρα διαπίστωση είναι ότι παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις μας το πρόβλημα παραμένει άλυτο, προκαλώντας έτσι την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, των οποίων τις μορφές αντίδρασης στο μέλλον μας είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπώντας το σύνολο των επιχειρηματιών της περιοχής:

α. Εκφράζει την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία του για τη διαιώνιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου εν έτει 2015.

β. Ερωτάσθε τι φρονείτε να πράξετε για την αντιμετώπιση και την επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης της Νικιάνας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας προς τον οποίο απευθύνεται η παρούσα ερώτηση παρακαλείται να εισάγει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα προς συζήτηση στην οποία και δηλώνουμε ότι θα παρευρεθούμε.

Για το Δ.Σ.

Η Γεν. Γραμματέας                                                                                                               Ο Πρόεδρος

Θεοδώρα Μανωλίτση                                                                                                            Αντώνης Μανωλίτσης

Κοινοποίηση:
– Επιμελητήριο Λευκάδας
– Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, Γρ. κ. Αντιπ/ρχη
– Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρου, υπ’ όψιν κ. Προέδρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *