Ανακοίνωση της Παράταξης “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για την εξέλιξη του έργου:

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λευκάδας (περιοχές: Αγιοφύλι – Κοντάραινα,     Φαράγγι Μέλισσας και Κάλαμο) προϋπολογισμού 700.000 €.

Πριν λίγες ημέρες άρχισε η κατασκευή ενός ακόμη από τα έργα που ως (προηγούμενη) Δημοτική Αρχή είχαμε εντάξει στο σχεδιασμό μας και μελετήσει, είχαμε αναζητήσει και είχαμε πετύχει τη χρηματοδότησή τους για τη βελτίωση των συνθηκών αγροτικής παραγωγής και την αναβάθμιση των ραγδαία αναπτυσσόμενων περιοχών, οι οποίες εξυπηρετούνται από αυτούς τους δρόμους.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στη διαμόρφωση, υπόβαση, εξυγίανση, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση και διευθέτηση ομβρίων σε 4 δρόμους:

  • Βασιλική – Αγιοφύλι – Κοντάραινα μήκους 4.800 μ.
  • Φαράγγι Μέλισσας 480 μ.
  • Αγραπιδιά Καλάμου 150 μ.
  • Από Κάλαμο προς Κεφάλι μήκους 900 μ.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018. Ταυτόχρονα είχαμε υποβάλει και αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Η χρηματοδότηση επετεύχθη και έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο 2019, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με απόφασή της συμφώνησε με τους όρους που έθετε το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το έργο δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο 2021 (μετά από παρέλευση 2 ετών!) και ο ανάδοχος που προέκυψε συνυπέγραψε με τον Δήμαρχο στις 15 Μαρτίου 2022 την Σύμβαση Εκτέλεσης του έργου.

Το έργο αυτό εντασσόταν σε ένα συγκεκριμένο και ευρύ πλαίσιο παραγωγικών έργων ανάπτυξης που είχαμε έγκαιρα σχεδιάσει και τα οποία αφού μελετήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή τους, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολλά από αυτά τα έργα έχουν ήδη εκτελεσθεί, ενώ κάποια άλλα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Πάντως εκείνο που διαπιστώνεται και χαρακτηρίζει αρνητικά τη σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων που παραδόθηκαν το 2019, είτε στο στάδιο της δημοπρασίας, είτε στο στάδιο της συμβασιοποίησης.

 

Λευκάδα 8-6-2022

 

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *