Καταγγελία της Τ.Ο. του ΚΚΕ για επίθεση αστυνομίας σε εργαζόμενους διοδίων

ΚΚΕ

Τ.Ο. Πρέβεζας -Λευκάδας

Καταγγελία για την επίθεση στους εργαζόμενους του σταθμού διοδίων του Ακτίου

Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ καταγγέλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επέμβαση της Αστυνομίας ενάντια στους εργαζόμενους του σταθμού διοδίων του Ακτίου. Επίθεση δέχτηκαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, εκπρόσωποι ταξικών σωματείων καθώς και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Οι εργαζόμενοι στη “Ζεύξη” του Ακτίου προσπαθούν με τον αγώνα τους να αποτρέψουν τις επερχόμενες απολύσεις τους. Ένας αγώνας καθόλα δίκαιος, που εντάσσεται στη συνολική πάλη των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ που εφαρμόζονται. Πάλη για ανάσχεση αυτής της πολιτικής που κατεδαφίζει κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης.
Η καταστολή ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους του σταθμού, χρωστώντας τους μάλιστα ακόμα κάποιους μισθούς και τα επιδόματα από το 2014.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν επί 8 και πλεόν ημέρες τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι και με αντοχή, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Σε αυτόν τον αγώνα από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυοι, το ΠΑΜΕ με τα σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό από Πρέβεζα και Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καθώς και μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Αλληλεγγύη έμπρακτη στο χώρο δουλειάς, στις απεργίες, στις περιφρουρήσεις από τις 6 τα χαράματα, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Οι απολύσεις, η ανεργία, η απλήρωτη εργασία είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Την ίδια στόχευση, με διαφορετική συνταγή, έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπώντας πως το κεφάλαιο και η ΕΕ προωθούν αυτά τα μέτρα για την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στη “Ζεύξη” αλλά και συνολικά πρέπει να έχουν ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν πρέπει να περιμένουν από τους διάφορους σωτήρες, αλλά οι ίδιοι να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή του συστήματος που εξαθλιώνει αυτούς και τις οικογένειές τους.
Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή, για να αναδειχθεί ο λαός ισχυρή αντιπολίτευση. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλη μία εναλλαγή στην κυβέρνηση. Έχει ανάγκη να βαδίσει στο δικό του δρόμο, για τη δική του εξουσία. Κι αυτόν το δρόμο πρέπει να τον σηματοδοτήσει και μέσα από τις εκλογές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη – και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *