Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- Ν. Ε. Λευκάδας

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ε. Λευκάδας

Όταν το ΣτΕ ταυτίζει το «επιτελικό» με το «Μητσοτακικό» κράτος!

 

Το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά τις παταγώδεις αποτυχίες του να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις με την ανικανότητά του, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα αξιοπιστίας και από τη Δικαιοσύνη.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την 174/2020 γνωμοδότησή του κρίνει ως αντισυνταγματική την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Προεδρία της Κυβέρνησης που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δικαιώσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ότι το υδροκέφαλο υπερσυγκεντρωτικό «επιτελικό» κράτος είναι κατ’ ουσία «Μητσοτακικό» κράτος, που επιχειρεί  αντισυνταγματικά να φορέσει κυβερνητικό κορσέ στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, την ώρα που οι κατάπτυστες λίστες Πέτσα στα ιδιωτικά ΜΜΕ, διαδέχονται η μια την άλλη στην απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης.

Και επιβάλλεται να αναφέρουμε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη κυβέρνηση (εκλεγμένη βέβαια) που να επεδίωξε, τόσο ξεδιάντροπα, τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας, θα σεβαστεί τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, αν θα σεβαστεί το ίδιο το Σύνταγμα και θα επανέλθει στις βασικές αρχές του κράτους δικαίου.

Σε ότι αφορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τα ψέματα και τη αποπροσανατολιστική-ξεφτισμένη τακτική του «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», του συνιστούμε ψυχραιμία. Κατανοούμε την αγωνία του, αφού είναι ο υπουργός που έχει αδειάσει ο Μητσοτάκης περισσότερες φορές από οποιονδήποτε, όμως δεν μπορεί να αλλάξει τη σκληρή για τις «μέρες και τα έργα» της ΝΔ γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης ο κ. Πέτσας υποχρεούται να εξηγήσει για τις νομικές ακροβασίες, που εντόπισε το ΣτΕ και αφορούν τη στελέχωση της ΠτΚ με στρατιά ημέτερων μετακλητών που προσκρούει στο αρ. 103 του Συντάγματος, όσο και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος που αυτή επιφέρει, αφού από τον Ιούλιο 2019 μέχρι σήμερα υπάρχει μια αύξηση προσλήψεων κατά 69% η οποία συνεχίζεται με τους γνωστούς ρυθμούς… γαλάζιου βολέματος!!!

Είναι γεγονός ότι το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη και οι εμπνευστές του, υπέστησαν μια συντριπτική ήττα νομικά και πολιτικά που δεν κρύβεται. Γι’ αυτό να αφήσουν την αλαζονεία και να ευθυγραμμιστούν με τις επιταγές του ΣτΕ, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Η εξουσία με το ύφος «νομίμων ιδιοκτητών της χώρας», όσο θίγει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, θα βρίσκει απέναντί της τις θεσμικές και πολιτικές αντιστάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ.  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

22/10/2020

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *