Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Δίκαια τα αιτήματα των μαθητών

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Δίκαια τα αιτήματα των μαθητών

Δείγμα του πως αντιλαμβάνεται  τη Δημοκρατία , τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας αποτελεί ο τρόπος που η κυβέρνηση της ΝΔ  και η Υπουργός Παιδείας χειρίζεται το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας.

Είναι αποδεκτό ότι η μαθητική κοινότητα και γενικότερα η εκπαίδευση ταλανίζονται από χρόνια προβλήματα κάτι που καθιστά δύσκολη την επίλυση τους και δικαιολογημένη την κάθε   διαμαρτυρία.

Προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα  των μαθητών, ιδιαίτερα τώρα λόγω της επιδημιολογικής κρίσης.

Ποιος θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος στο αίτημα για ασφαλή – ανοικτά σχολεία.

Να μην  στοιβάζονται 25 και 30 παιδιά στις τάξεις τους με μόνο εφόδιο την μάσκα και χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις, όταν το όριο στις πλατείες είναι 20 ;

Δικαιολογημένα  λοιπόν  η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκει  φυσιολογικές τις αντιδράσεις των μαθητών.

Με διαφορετική αντίληψη και  στόχους η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας  επέλεξαν να «συνομιλήσουν» με τους μαθητές.  Αυτούς που κατά καιρούς όλοι μας έχουμε αποκαλέσει  «το μέλλον της χώρας»

-Παραπλάνηση, συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και fake news από φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Φαίνεται να πιάνουν τόπο τα χρήματα του Ελληνικού Λαού που αφειδώς μοιράζει η κυβέρνηση.

-Βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος  και δυστυχώς του Ελληνικού Κοινοβουλίου  παρομοιάζουν τους μαθητές  με πίθηκους και φίδια ή  τους αποκαλούν «αλητάκια»

-Η κυβέρνηση επιλέγει  τον διάλογο με καταστολή και  δακρυγόνα.

-Η Υπουργός Παιδείας  επιλέγει- ως η επιφορτισμένη να δείχνει το  παράδειγμα στη νέα γενιά και με μια άλλη παιδαγωγική  αντίληψη- τον  αυταρχισμό, τις απειλές, με τιμωρητική  πρόθεση την αναπλήρωση  των χαμένων ωρών, την απειλή του  στιγματισμού…

Αν αναζητούσαμε κάτι το «θετικό» στα παραπάνω θα  πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι από τις σπάνιες φορές που η κυβέρνηση επιδεικνύει συντονισμό, σχέδιο και στόχους.

Οι μαθητές έχουν δίκιο. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να  ακούσει  τα δίκαια αιτήματά τους και να τα επιλύσει τώρα!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Και το μέλλον θα νικήσει.

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *