Δελτίο τύπου σχετικό με την ταλαιπωρία των Καλαμισάνων και το δικό μας σχόλιο…

δημος Λευκ. σήμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Λευκάδσς ενημερώθηκε, από κάτοικο του Καλάμου που επέβαινε στο πλοίο ΙΩΑΝΝΑ, ότι το δρομολόγιο Μύτικας – Κάλαμος είχε απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων.

Επικοινώνησε αμέσως με τον κ. Λιμενάρχη Λευκάδας και:
1. Τόνισε ότι δεν κατανοεί το χρόνιο πρόβλημα της απαγόρευσης απόπλου και τελικώς της συγκοινωνίας στα νησιά Κάλαμος και Καστός όταν, παρά τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ο καιρός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ!
2. Ζήτησε, επειδή κάτοικοι του Καλάμου που επέβαιναν στο πλοίο ναυτικοί άρα γνώστες της κατάστασης, τον βεβαίωσαν ότι μπορούσε να αποπλεύσει το πλοίο, όργανο του Λιμενικού να διαπιστώσει επί τόπου τις καιρικές συνθήκες και να επιτρέψει τον απόπλου προς την, κοντινή στο Μύτικα, Επισκοπή.
3. Ενημέρωσε τον επιβάτη που του είχε τηλεφωνήσει, και μέσω αυτού όλους τους συνεπιβαίνοντες στο πλοίο, για τις ενέργειές του. Επίσης επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καλάμου κο Γιαννιώτη, ο οποίος βρισκόταν στο νησί, για τον συντονισμό των προσπαθειών τους προς επίλυση του προβλήματος.

Δυστυχώς παρά την προσπάθεια του κ. Δημάρχου, το Λιμεναρχείο είχε διαφορετική εκτίμηση, με αποτέλεσμα άνθρωποι ηλικιωμένοι και παιδιά να ταλαιπωρηθούν μέχρι αργά το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι, για το γεγονός της επίσκεψης επιβατών του πλοίου ΙΩΑΝΝΑ στη Λευκάδα, δεν ενημερώθηκε από κανένα και ότι ο ίδιος και αντιδήμαρχοι βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα στο Νυδρί, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους επαγγελματίες και τους αιρετούς της περιοχής.

Είναι φανερό ότι όσα γράφονται για το θέμα σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αναφέρονται « στους βολεμένους στη θαλπωρή άρχοντές μας» από γνωστό «δημοσιογράφο», δεν μας εκπλήσσουν. Δείχνουν καθαρά μια προσπάθεια εσκεμμένης παραπληροφόρησης η οποία έρχεται από το παρελθόν και συνεχίζεται.

Από το Γραφείο Τύπου

Και το σχόλιο του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ και του συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ Νίκου Γαζή:

Tο μόνο που είναι φανερό στο δελτίο τύπου είναι πως αυτό αφορά τούτη την ιστοσελίδα και τον συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ, αφού ήταν η μοναδική που πρόβαλε το θέμα, οπότε δικαιούμαστε ένα μικρό σχόλιο για να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους:

Δεν νομίζω πως γράψαμε τίποτε το διαφορετικό εμείς, (σε ότι αφορά τα γεγονότα), απ΄ αυτά που λέει και το δελτίο τύπου του Δήμου. Αν λοιπόν περιοριστούμε στα γεγονότα, παραβλέποντας τα σπαραξικάρδια υπονοούμενα πως …εσκεμμένα (δήθεν) παραπληροφορούμε παλαιόθεν περί του μεγαλείου του δημάρχου, συμφωνούμε στα εξής:   Πρώτον ότι ένας από τους επιβάτες του ΙΩΑΝΝΑ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον δήμαρχο για το μεγάλο πρόβλημα και την ταλαιπωρία που δημιούργησε στους Καλαμισάνους η συγκεκριμένη απαγόρευση απόπλου και δεύτερον ότι αυτός (ο δήμαρχος) ούτε κατάφερε να φέρει κάποιο αποτέλεσμα (με την υποτιθέμενη επικοινωνία του με τον Λιμενάρχη), ούτε ασχολήθηκε άλλο με το ζήτημα. Αν υποθέσουμε πως επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχό του στον Κάλαμο, όπως ισχυρίζεται το δελτίο τύπου, αυτό επίσης δεν είχε κάποιο ορατό αποτέλεσμα στο πρόβλημα.

Δεν αποκλείω βέβαια το ενδεχόμενο ο αντιδήμαρχος να κοίταζε ανησυχών πίσω απ΄το τζάμι του παραθύρου του, μέχρι να βεβαιωθεί πως επέστρεψαν τελικά σώοι οι συγχωριανοί του, όμως η ανησυχία του αυτή τίποτε το χειροπιαστό δεν τους προσέφερε. Όπως και το ενδεχόμενο (νοερό) ενδιαφέρον του δημάρχου, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρχει, ουδέν το χειροπιαστό προσφέρει στους μαθητές του Καλάμου που ξενιτεύονται”καθημερινά”  αντιμετωπίζοντας μόνα τους κι αβοήθητα, χίλια μύρια προβλήματα…)

Την ξεκάθαρη “καταγγελία” όμως του Καλαμισάνου επιβάτη, ότι στις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις του ο δήμαρχος δεν απαντούσε, μάλλον την “κάνει γαργάρα” κατά το κοινώς λεγόμενο το δελτίο τύπου και αντ΄ αυτής, προτίμησε να ενοχληθεί από το σχόλιο περί θαλπωρής,  λες και η θαλπωρή είναι κακό πράγμα ή λες και ο δήμαρχος είναι ο μοναδικός άρχοντας…

Υ.Γ: Ευχαριστούμε πάντως τους δημαρχιακούς που αυτή τη φορά από “δήθεν δημοσιογράφο” μας αναβάθμισαν σε “δημοσιογράφο” (έστω και με εισαγωγικά) και μάλιστα γνωστό!. Είναι μια σημαντική πρόοδος. Και που ξέρετε, μια μέρα μπορεί να μας βγάλουν και τα εισαγωγικά και να μείνουμε σκέτοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *