Δελτίο Τύπου για στειρώσεις αδέσποτων

Δελτίο Τύπου για στειρώσεις αδέσποτων

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                 Λευκάδα, 21 Ιουλίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στειρώσεις αδέσποτων ζώων καθώς και ζώων των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κατά την διάρκεια των τριήμερων: 31/5 έως 2/6 και 28/6 έως 30/6, στειρώθηκαν στο Δημοτικό κτηνιατρείο Λευκάδας 200 γάτες και στειρώθηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 37 σκυλιά.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας.

Τα κτηνιατρικά έξοδα κάλυψε η αγγλική οργάνωση Greek Animal Rescue (GAR)

Τα περισσότερα σκυλιά ήταν από την νότια Λευκάδα και οι γάτες από τα χωριά Πόρος  Βασιλική, Νικιάνα, Λυγιά, Σύβοτα, Παλαιοκατούνα, Καρυώτες, Άγιος Πέτρος, κλπ. και την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λευκάδας.

Επιπλέον κατά την διάρκεια της καραντίνας ο Δήμος Λευκάδας τροφοδότησε τους εθελοντές ζωόφιλους με περίπου δύο τόνους ζωοτροφές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία την οργάνωση Greek Animal Rescue (GAR), το ΔΣ και τους εθελοντές του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας καθώς και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Δελτίο Τύπου για στειρώσεις αδέσποτων

 

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *