Μαγική η βραδιά της Φιλαρμονικής

αρχικη

Η μπάντα της ΦΕΛ σε δράση. Διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Κώστας Μεσσήνης

Βραδιά της Φιλαρμονικής η χθεσινή, ενθουσίασε τους πολλούς συμπατριώτες μας που βρέθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο της Λευκάδας για να την απολαύσουν. Η συναυλία που ξεκίνησε με δυο συνθέσεις του Σούμπερτ, συνεχίστηκε με γνωστές συνθέσεις ξένων και ολοκληρώθηκε με αγαπημένες για το κοινό συνθέσεις του Β. Παπαθανασίου, του Μ. Χατζιδάκη του Γ. Μαρκόπουλου και του Δ. Σαββόπουλου, κράτησε καθηλωμένους τους θεατές σε όλη τη διάρκειά της, οι οποίοι στο τέλος όρθιοι χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της.

Πολλά χειροκροτήματα είχαν εισπράξει νωρίτερακαι οι (αρκετοί) νεαροί σολίστες που εναλλάσσονταν στο προσκήνιο, παίζοντας διάφορα όργανα και που η απόδοσή τους  παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήταν άψογη, όπως και οι πολύ νεαροί μουσικοί που συμμετείχαν στη μπάντα, αν και  είναι ακόμη μαθητές του δημοτικού! Η παρουσία και η έξοχη απόδοση της πολύ νέας αυτής γενιάς, επιπλέον αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη της σοβαρής και ποιοτικής δουλειάς που γίνεται στο ιστορικό αυτό σωματείο, το οποίο για μια ακόμη φορά απέδειξε πως αναγνωρίζει, προσέχει και τιμά τους δικούς του ανθρώπους! Στα πλαίσια αυτής ακριβώς της νοοτροπίας και συμπεριφοράς, ο αρχιμουσικός κ. Κώστας Μεσσήνης κάλεσε κατά την διάρκεια της συναυλίας τον καθηγητή της μουσικής και παλιό μέλος της Φιλαρμονικής κ. Μιχάλη Κόγκα και του παρεχώρησε την διεύθυνση της μπάντας σε μερικές συνθέσεις!

Ίσως αυτή η νοοτροπία να ερμηνεύει και την σταθερή επιτυχία που χαρακτηρίζει την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας για τόσα πολλά χρόνια…

1

Ο πρόεδρος της ΦΕΛ κ. Πανταζής Κηρολίβανος απευθύνει χαιρετισμό ευχαριστώντας τους θεατές

2

(Σ.σ.:Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

3

Πάνω και κάτω: Οι νεαροί σολίστες σε δράση…

4

5

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *