Ανοιχτή επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας

φαρμακ. 2

Προς τους κκ βουλευτές Πρέβεζας και Λευκάδας

Επικοινωνούμε μαζί σας εκτάκτως για να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την πλήρη αντίθεσή μας για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης όσον αφορά τις ρυθμίσεις που προσπαθεί να επιβάλλει σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων, ρυθμίσεις για τις οποίες θα κληθείτε να ψηφίσετε εντός των ημερών.

Σας καλούμε εκ των προτέρων να μην υποκύψετε σε πιέσεις συμφερόντων που θα δεχθείτε και να αναγνωρίσετε ως μόνο συμφέρον που πρέπει να υπηρετείτε εκείνο του Ελληνικού λαού.

Σας καλούμε να μην παραδώσετε τα φαρμακεία και τη δημόσια υγεία στα χέρια εκείνων των ελάχιστων αλλά «μεγάλων» που έχουν ακόρεστες ορέξεις και βλέπουν το φάρμακο όχι ως αγαθό, αλλά ως προϊόν και μέσο πλουτισμού τους.

Σας καλούμε να μη συμβάλετε στην καταστροφή του φαρμακείου της γειτονιάς που μεγαλώσατε, του φαρμακείου που σας στάθηκε σε δύσκολες στιγμές υγείας, της δικής σας και των παιδιών σας, του φαρμακείου που στέκεται πάντοτε δίπλα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσφέρει τις υπηρεσίες του αποτελώντας άρρηκτο κρίκο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Σας καλούμε να θέσετε προ των ευθυνών τους εκείνους που αδιαφορούν για την υγεία των Ελλήνων, εκείνους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν έναντι πινακίου φακής τα φαρμακεία μας σε μεγάλα συμφέροντα και να τους δείξετε ότι παίρνετε το μέρος του λαού, το μέρος του μικρομεσαίου επιχειρηματία που στήριξε και στηρίζει την Ελληνική Οικονομία, το μέρος του φαρμακείου που χρόνια τώρα πιστώνει τα ασφαλιστικά ταμεία και έχει λαμβάνειν οφειλόμενα ακόμα από το 2010.

Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό των 12000 οικογενειών των φαρμακοποιών και των 20000 οικογενειών των συνεργατών που η εργασία τους εξαρτάται από την ύπαρξη των φαρμακείων, και όχι στο πλευρό των πέντε πονηρών αρπακτικών της δημόσιας υγείας και της οικονομίας.

Οι φαρμακοποιοί δε διαπραγματευόμαστε και δεν παζαρεύουμε την ύπαρξή μας!

Δε θα προσφέρουμε εμείς το σχοινί με το οποίο θέλουν να μας κρεμάσουν!

Οι φαρμακοποιοί θα εναντιωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όποιον διανοηθεί να ψηφίσει έστω και μία από τις δολοφονικές για εμάς και τη δημόσια Υγεία ρυθμίσεις. Θα δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη προκειμένου να επιβιώσουμε και σε αυτήν δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Ο πάγκος του φαρμακείου μας θα γίνει το προπύργιο του αγώνα μας και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μέχρι τέλους.

Ο εκβιαστικός εμπαιγμός της κυβερνητικής πρακτικής και των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης που φθάνουν στο σημείο να μας εκβιάζουν λέγοντας πως θα αν δε δεχθούμε τις ρυθμίσεις που βάζουν λουκέτο στα φαρμακεία μας θα μας μειώσουν το ποσοστό κέρδους είναι τραγελαφικός και απαράδεκτος!

Σας καλούμε την ύστατη για εμάς στιγμή να δώσετε δυναμικά τη δική σας απάντηση, αυτή που περιμένουμε, αυτή που και οι 12000 φαρμακοποιοί θα μετρήσουμε.

Σας καλούμε να πιέσετε με κάθε μέσον ώστε να μην έρθουν καν προς ψήφιση αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά κι αν έρθουν να σταθείτε επάξια στο πλευρό των 12000 φαρμακοποιών, των 20000 συνεργατών μας αλλά και στο πλευρό του Έλληνα πολίτη στις πλάτες του οποίου παίζονται όλα αυτά τα παιχνίδια και να τις καταψηφίσετε δυναμικά!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Για τους φαρμακοποιούς της Πρέβεζας και Λευκάδας

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *