Η αναστύλωση του Ι. Ναού κι η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Αγ. Χαρ-μπος 1

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Ένα σπουδαίο έργο επιτελείται -και κοντεύει να τελειώσει- στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους της πόλης, που βρίσκεται ακριβώς πίσω απ’ το σούπερ μάρκετ του ΤΑΟΛ (και το Λιμεναρχείο Λευκάδας). Πρόκειται για την γενναία επισκευή και αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Ι. Ναού, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα απ’ τον μεγάλο σεισμό του 2003 και έκτοτε παρέμεινε κλειστός. Σήμερα και παρά τις μεγάλες και δαπανηρές εργασίες που απαιτήθηκαν για την επισκευή του, έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της στατικότητας του ναού, έχει αντικατασταθεί η σκεπή και ολοκληρώνονται οσονούπω και οι εργασίες σοβαντίσματος και της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Αγ. Χαρ-μπος 2

Η σκεπή αντικαταστάθηκε και οσονούπω συμπληρώνονται οι εσωτερικές εργασίες. 

Ψυχή και επιβλέπων ιερωμένος στις εργασίες ήταν ο εφημέριος του Αγ. Μηνά και των Αγ. Αναργύρων πατήρ Γρηγόριος, αφού ο Αγ. Χαράλαμπος ανήκει στην ενορία των Αγίων Αναργύρων.

Αγ. Χαρ-μπος 3

Το μαδέρι (της σκαλωσιάς) κι η μπετονιέρα ακόμη παραμένουν σε ετοιμότητα στον κήπο… 

Την προσεχή Δευτέρα λοιπόν 10 Φεβρουαρίου, στην εορτή του ιερομάρτυρος Χαραλάμπους ο ναός θα λειτουργηθεί για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και προσκαλούνται πάντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να ενισχύσουν με την παρουσία και την προσευχή τους την μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση και την πλήρη επαναλειτουργία του περίλαμπρου αυτού Ι. Ναού μας.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, όπως αυτές ανακοινώθηκαν απ’ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα έχει ως εξής:

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 9/2 και ώρα 06:00 μ.μ. (το απόγευμα) θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοφίλου.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 10/2 και ώρα 07:30 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και εν συνεχεία στις 09:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 06:00μ.μ. θα ψαλλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *