Επιστρέφουν οι διασωθέντες του ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

επιστροφή διασ.

Από χθές (Δευτέρα) το πρωί άρχισε η επιστροφή στην Ελλάδα των επιβαινόντων που διασώθηκαν από την τραγωδία του ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Οι πρώτοι πάτησαν ανακουφισμένοι στο χώμα της πατρίδας, μετά την φοβερή εμπειρία που έζησαν, ήταν οι 7 που έφθασαν με ελικόπτερο στην Κέρκυρα το πρωί της Δευτέρας (29-12-2014). Οι τρεις απ’ αυτούς χρειάζονταν νοσηλεία οπότε μεταφέρθηκαν στο εκεί Νοσοκομείο.

Αργά το απόγευμα, λίγο μετά τις 19:30, έφθασε στην Ηγουμενίτσα το πλοίο CRUISE EUROPA μεταφέροντας 59 από τους διασωθέντες. Τέσσερις από αυτούς είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη. Το ίδιο πλοίο συνέχισε το ταξίδι του μέχρι την Πάτρα όπου αποβίβασε 9 διασωθέντες, 6 έλληνες και 3 αλλοδαπούς.

Πάτρα

Αργά το βράδυ της Δευτέρας έφθασαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας 40 έλληνες και 3 αλλοδαποί διασωθέντες.

διάσωση

Παράλληλα, σήμερα (Τρίτη 30-12-2914) αποβιβάστηκαν σε ιταλικό λιμάνι οι 49 διασωθέντες που βρίσκονταν στο πλοίο (με κοντέηνερ) “SPIRIT OF PIRAEUS”, ενώ αναμένονταν να αποβιβασθούν και στο λιμάνι του Πρίντεζι από Ιταλικό πολεμικό πλοίο ακόμα 49 διασωθέντες εκ των οποίων οι 25 είναι έλληνες.

(Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία είναι από την “zougla.gr” και από ιταλικά ΜΜΕ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *