Οι προτάσεις του Γ. Καλούδη στο Π.Σ.Ι.Ν.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓ. (ΣΗΜΑ)

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 20Ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΤΟΥ ΠΣΙΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.

Α. ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13.40
1.Βάλαμε θέμα και ζητήσαμε να εγγραφεί ως κατεπείγον προ ημερήσιας διάταξης να προσφύγει η Π.Ι.Ν. στο Σ.τ.Ε. κατά της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω του κυβερνητικού μηχανισμού του ΤΑΙΠΕΔ, να χαρίσει σε ημέτερους τα κερδοφόρα αεροδρόμια της Επτανήσου. Το θέμα αυτό το ξαναβάλαμε προ 2 εβδομάδων, στις 6-12-2014 στη Κέρκυρα, ζητώντας να σταλούν από τον Περιφερειάρχη κ.Γαλιατσάτο σε όλες τις Παρατάξεις οι αποφάσεις και τα πρακτικά. Τίποτα δεν έγινε στις 2 εβδομάδες που παρήλθαν.
Θέσαμε επίσης ότι τρέχει η προθεσμία προσφυγής η οποία οσονούπω εξαντλείται.
Ο κ. Άνθης αντέλεξε με τον ισχυρισμό ότι «θα νομιμοποιήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ».
Τονίσαμε ότι ο πολιτικός αγώνας είναι και νομικός ο δε νομικός αγώνας είναι και πολιτικός και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει νομιμοποίηση με την άτακτη υποχώρηση.
Η πρότασή μας συγκέντρωσε 2 ψήφους και η πρόταση του Περιφερειάρχη κ.Γαλιατσάτου ότι το θέμα καλύπτεται από προηγούμενη απόφαση, συγκέντρωσε τη πλειοψηφία.
Ξανατονίσαμε ότι θα χαθεί η προθεσμία λόγω της λήθης της εξουσίας.

2.Βάλαμε θέμα και ζητήσαμε να εγγραφεί ως κατεπείγον να ζητήσει η Αντιπεριφειάρχης Κέρκυρας διαχειριστικό έλεγχο, ισολογισμούς και απολογισμούς στην εταιρεία ΑΝΙΟΝ, στην οποία η Περιφέρεια έχει ποσοστά συμμετοχής. Αυτό έγινε δεκτό με τη συμπληρωματική πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ.Νιοτόπουλου: Μέσα σε τρείς μήνες από τη λήξη κάθε έτους να έρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι ισολογισμοί και απολογισμοί και όσα στοιχεία ζητούνται από κάθε εταιρεία και οργανισμό στον οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

3. Επισημάναμε ότι υπάρχει οιονεί ακυβερνησία του Περιφερειακού Συμβουλίου διότι δεν υπάρχουν Αντιπρόεδρος και Γραμματέας, καθόσον δυστυχώς αποδήμησε ο Αντιπρόεδρος κ. Μυλωνάς ο δε Γραμματέας κ. Μαρκουτσάς δεν εμφανίζεται. Σήμερα δε απουσιάζουν και οι τρείς από το ψηφοδέλτιο της δήθεν ανεξάρτητης υποψήφιας κ.
Έπρεπε ήδη να ήταν θέμα να εκλεγεί αντιπρόεδρος σήμερα.
Ζητήσαμε να εκλεγεί νέος Αντιπρόεδρος και εάν συνεχίζει να απουσιάζει ο κ.Μαρκουτσάς τότε και νέος Γραμματέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *