Ένας υπάλληλος του δασαρχείου έχει σταματήσει την επένδυση των 8,2 δις στο Ελληνικό!

«Ένας υπάλληλος του Δασαρχείου σταματά την επένδυση ύψους 8,2 δις ευρώ στο Ελληνικό, με την ανοχή και τη βοήθεια της Κυβέρνησης», αναφέρει σε έντονη διαμαρτυρία του προς το Προεδρείο της Βουλής ο επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Για πολλοστή φορά, ο Υπουργός Οικονομικών κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του προς το Προεδρείο της Βουλής, επισημαίνοντας τα εξής:
  • Ο κ.Υπουργός συνηθίζει να καθυστερεί δύο ή τρεις μήνες κάθε φορά να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. Ας μας ενημερώσει ότι κάθε φορά θα έρχεται να απαντήσει μετά από τρεις μήνες, για να το γνωρίζουμε.
  • Εδώ και ενάμιση μήνα, με πρωτοβουλία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στους Προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, επιστολή από κοινού με τις Κ.Ο. της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, με το αίτημα για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόοδο της τεράστιας επένδυσης, ύψους 8,2 δις ευρώ, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Παρακαλώ να μεταφέρετε ξανά το αίτημά μας στον Πρόεδρο της Βουλής κ.Βούτση, και να σεβαστεί το Προεδρείο τις υπογραφές των Βουλευτών των τριών Επιτροπών, ώστε να συγκληθούν άμεσα.
  • Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών να ισχυρίζεται πως όλα τα Υπουργεία εργάζονται εντατικά για την υλοποίηση της επένδυσης, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ.Σταθάκης, να δηλώνει στη Βουλή αναρμόδιος για την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιθέσεων.
  • Δεν είναι δυνατόν αυτό που συζητούν όλοι, δηλαδή ένας υπάλληλος του Δασαρχείου να σταματά μία επένδυση 8,2 δις ευρώ, πιθανότατα με την ανοχή και τη βοήθεια της Κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *