Και που διακόπηκε τι έγινε;

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b7

του Δήμου Μπουλούκου

Ο Δήμος Μπουλούκος πιστεύει ότι οι διακοπές του πρωταθλήματος αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, καθώς ούτε η διαφθορά καταπολεμάται, ούτε επιτυγχάνεται η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Το έργο της διακοπής το είδαμε αρκετές φορές να παίζεται επί Κοντονή. Το πρωτάθλημα σταμάτησε, ξανάρχισε, σταμάτησε ξανά και τελικά ολοκληρώθηκε. Φυσικά αυτό το σταμάτα-ξεκίνα δεν είχε κανένα όφελος, ούτε σε επίπεδο καταπολέμησης της βίας, ούτε και στο καυτό θέμα της πάταξης της διαφθοράς. Φωτοβολίδες συνεχίζουν να πέφτουν στα γήπεδα, επεισόδια να γίνονται, οι διαιτησίες παραμένουν απαράδεκτες και ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου ζει και βασιλεύει, με τρανό παράδειγμα την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Μπίκα.

Η διακοπή θυμίζει λίγο το κλασσικό «πονάει χέρι, κόψει χέρι» και όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά ούτε καν αγγίζει την προέλευση και την ουσία αυτών των προβλημάτων. Η απόφαση δηλαδή να σταματήσουν τα πρωταθλήματα μέχρι να διαπιστωθεί εάν όντως είναι εμπρησμός είναι τουλάχιστον κωμική. Πιστεύει άραγε κανείς ότι ξέχασε ο πρώην διαιτητής ανοιχτό το μάτι της κουζίνας και κάηκε το σπίτι του; Η ότι βραχυκύκλωσε ο πίνακας της ΔΕΗ;

Θα βγει λοιπόν το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα αναφέρει τον εμπρησμό. Ωραία… Η συνέχεια ποια είναι; Θα βρει η Αστυνομία τους εμπρηστές και θα τους καταδικάσει; Θα τους συνδέσει με ομάδα ή με κάποιον παράγοντα; Θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης και θα πάει σπίτι του ή στη φυλακή; Στον τόπο που μόνο ο Τσοχατζόπουλος μπήκε πίσω από τα σίδερα, μην περιμένετε τίποτα περισσότερο. Το οξύμωρο είναι ότι ο Μπίκας κατάφερε για πρώτη φορά να τους ενώσει όλους, αφού το σύνολο των ομάδων έβγαλε καταδικαστικές ανακοινώσεις για το μαφιόζικο χτύπημα που μάλλον έγινε από… εξωγήινους και όχι από ανθρώπους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο!

Αν θέλετε να το πάμε και παραπέρα, η διακοπή των πρωταθλημάτων δηλώνει την ανυπαρξία της Πολιτείας και όλων των αρμόδιων αρχών και την πλήρη αδυναμία τους να βρουν λύσεις για να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο από τη βρώμα και τη δυσωδία! Με τη διακοπή ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου δήθεν ότι παίρνουν μέτρα, χωρίς, όμως, ουσιαστικά να κάνουν το παραμικρό. Πέρσι το Stop το έριχνε το κράτος, τώρα είδαμε την εκδοχή της FIFA. Στο κάτω – κάτω της γραφής, το ξέραμε το «κόλπο», δεν χρειαζόταν να έρθει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να το κάνει…

Πιο τρανή απόδειξη της ανυπαρξίας της Πολιτείας από τα στημένα του 2011 δεν υπάρχει καθώς έπρεπε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια για να πάει η υπόθεση στο δικαστήριο και με την πληθώρα των μαρτύρων που υπάρχουν, είναι σίγουρο ότι η δίκη δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, ειδικά για όσους κατηγορούνται για πλημμέλημα και θα απαλλαγούν λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Ας πάμε και στο ακραίο σενάριο, στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος τουλάχιστον για τη φετινή περίοδο. Ποιος θα βγει χαμένος από την εκδοχή αυτή; Το κράτος που θα χάσει έσοδα από τους φόρους και οι ποδοσφαιριστές που ξαφνικά δεν θα πληρώνονται. Μαζί τους και αρκετοί υπάλληλοι και μικροεπαγγελματίες που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Μέχρι εκεί…

Οι παράγοντες αντιθέτως μπορεί και να πανηγυρίσουν καθώς θα γλυτώσουν αρκετά από τα χρήματα που βάζουν στις ομάδες τους, σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει καν χορηγό. Μέσα σε αυτό το κάδρο, πρέπει να τοποθετήσουμε και τους λίγους ταλαίπωρους φιλάθλους που αγαπούν και παρακολουθούν τη μπάλα (όσοι έχουν μείνει…)  οι οποίοι θα χάσουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Ως δια μαγείας λύσεις, λοιπόν, δεν υπάρχουν. Οι διακοπές και οι καθυστερήσεις ρίχνουν τη μπάλα στην κερκίδα και δεν καταπιάνονται με το πρόβλημα. Μόνο με καθοριστικές παρεμβάσεις του κράτους και της δικαστικής εξουσίας μπορούν να βρεθούν λύσεις. Παρεμβάσεις πέρα από τις απλές πρωθυπουργικές παραινέσεις για εξυγίανση στο χώρο που έχουμε δει ως σήμερα.

Το ερώτημα, όμως, που μπαίνει στη συζήτηση, είναι εάν θέλουν πραγματικά να βρουν τους ένοχους; Εσείς τι λέτε… Θέλουν;

Πηγή:gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *