Αναφορά του βουλευτή προς τον υπουργό Παιδείας για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων στην Κατυά

%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b8

Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, για τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στην Α’ και  Β΄ Λυκείου Καρυάς Λευκάδας, κατέθεσε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς.

Όπως επισημαίνεται η μη έγκριση των ανωτέρω τμημάτων οδηγεί στην υποβάθμιση το Λύκειο Καρυάς και ταυτόχρονα σε αναγκαστική μετακίνηση ορισμένων μαθητών σε άλλα σχολεία του νησιού,  επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ο βουλευτής στην αναφορά του κατέθεσε επιστολή του Συλλόγου των Καθηγητών του Γυμνασίου & Λ.Τ. Καρυάς «Απόστολος (Λάκης) Σάντας», καθώς και ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Καρυάς, όπου εκφράζουν την διαμαρτυρίας τους  για την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με την οποία:

-στην Α’ Λυκείου θα διδάσκονται Αγγλικά και Καλλιτεχνικά ως μαθήματα επιλογής και

-στη Β’ Λυκείου καταργούνται τα μαθήματα κατεύθυνσης, δηλαδή τα Αρχαία και οι Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών (ΒΑΚΕ) στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και η Φυσική και τα Μαθηματικά από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Επιπλέον, στην αναφορά υπογραμμίζεται η ανάγκη να εξεταστεί η τοποθέτηση του Σχολείου στην Καρυά στην κατηγορία από Η’-ΙΒ’, ώστε τον επόμενο χρόνο να τύχει της πρόνοιας του νόμου για τα απομονωμένα Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *