Ο βουλευτής σε συνάντηση εργασίας για την βιντσότρατα

Θανασης 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 4 Απριλίου 2016

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης βιντζότρατας με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τους τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Κασαπίδη και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Σίμο Κεδίκογλου, στα γραφεία της Νέας  Δημοκρατίας στη Συγγρού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Φατούρος και τα μέλη του Δ.Σ υπογράμμισαν ότι «η χώρα είναι υποχρεωμένη να στείλει σχέδιο διαχείρισης στην Ε.Ε» και εν συνεχεία  παρουσίασαν στο κλιμάκιο της Ν.Δ. τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ώστε να πετύχουν την επαναφορά της βιντζότρατας σε νόμιμο καθεστώς λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψη νεότερες επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις του τρόπου αυτού αλίευσης στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ τόνισαν ότι καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει η στάση της Κυβέρνησης και του επισπεύδοντος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το αν θα θέσει και αν θα στηρίξει και με ποιο τρόπο το συγκεκριμένο αίτημα της κατηγορίας αυτής των ψαράδων στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε.

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης η Ν.Δ στηρίζει την άρση της απαγόρευσης της βιντζότρατας στις ελληνικές θάλασσες, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει συντονισμένες ενέργειες, αξιοποιώντας και τους ευρωβουλευτές της ώστε να υποστηριχτεί με τον κατάλληλο τρόπο στα ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα των αλιέων, προτρέποντας και την Κυβέρνηση να δει θετικά το αίτημα αυτό των ψαράδων.

Από τη μεριά του ο κ. Καββαδάς υπογράμμισε ότι  θα πρέπει να ανιχνευθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης  για το θέμα και εάν στους στόχους της είναι να ασκήσει τις πιέσεις που  πρέπει και απαιτούνται προκειμένου να υποστηριχθεί και να ικανοποιηθεί το αίτημα των αλιέων.

Μετά το πέρας της συνάντησης το Δ.Σ της Ένωσης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θανασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *