Ερώτηση του βουλευτή για τα επεισόδια στο φάιναλ φορ

Καββαδάς Θ.

Ερώτηση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στoν τελικό του Final Four του μπάσκετ γυναικών στη Λευκάδα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββάδας.

Ο βουλευτής ζητά να μάθει από τους αρμόδιους υπουργούς τα μέτρα που ελήφθησαν από τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου  να «αποτραπεί η πιθανότητα τέτοιου είδους και έκτασης επεισοδίων», τη στιγμή που όπως υπογραμμίζει «υπήρξαν προμηνύματα» για τις προθέσεις μεμονωμένων ομάδων.  Το αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, ήταν να εκδηλωθούν εκτεταμένα φαινόμενα βίας που  εκτός των υλικών ζημιών έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα στην ερώτησή του  ο κ. Καββαδάς παραθέτει πρωτόγνωρα για νησί γεγονότα εκφοβισμού, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  σύμφωνα με τα οποία «οπαδοί ανάγκασαν με απειλές τον χειριστή της κινητής γέφυρας του διαύλου Λευκάδας να κρατήσει ανοιχτή τη γέφυρα, ώστε να εισέλθουν αμέσως στο νησί και να κατευθυνθούν στο χώρο όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια».

Ο βουλευτής ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν» ενώ ζητά να μάθει από τους υπουργούς εάν αληθεύει ότι αποχώρησαν από το νησί δύο ημέρες πριν τη λήξη της διοργάνωσης, διμοιρίες των ΜΑΤ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για «προγραμματισμένα» επεισόδια. Μεταξύ άλλων ερωτά εάν είναι στις προθέσεις της Πολιτείας να αποζημιώσεις όσους υπέστησαν ζημιές, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.

Ο κ. Καββαδάς σημειώνει  την έξαρση των φαινομένων βίας στο χώρο του Αθλητισμού σε όλη τη χώρα και τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει , ακόμα και σε αθλήματα που μέχρι πρότινος, «παραδοσιακά δεν σημειώνουν  κανένα τέτοιο φαινόμενο, όπως το γυναικείο μπάσκετ». Ζητά τέλος πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει  η πολιτεία να αντιμετωπίσει το θέμα της βίας εντός και εκτός γηπέδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.