Κατατέθηκε η τροπολογία για επιπλέον θέσεις για υποψηφίους της Λευκάδας

φοιτητες
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας θα ορισθεί ο αριθμός των θέσεων και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων
Τροπολογία που ρυθμίζει θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο σχέδιο νόμου “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)”.
Συγκεκριμένα ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τη διενέργεια των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αφορούν το χρόνο διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων, τον τρόπο διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, καθώς και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Για ολόκληρη την τροπολογία:
……………………………………………………………………………………..

– Επιπλέον θέσεις στις πανελλαδικές για τους υποψηφίους από τη Λευκάδα

Στην τροπολογία του ΥΠ.Π.Ε.Θ υπάρχει ρύθμιση με την οποία προβλέπεται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν εφαρμόζεται στους μαθητές της τελευταίας τάξης που μετεγράφησαν σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας μετά τις 17/1/2016.

Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, οι οποίοι θα υποβάλουν σε Λύκεια που ανήκουν στην ανωτέρω Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν εφαρμόζεται στους μαθητές της τελευταίας τάξης που μετεγράφησαν σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας μετά τις 17/1/2016. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα ορισθεί ο αριθμός των θέσεων και η διαδικασία επιλογής των ανωτέρω υποψηφίων. 

Πηγή: panelladikes24panelladikes24 στο facebook

3 σχόλια

  1. Πολλα συγχαρητηρια στους γονεις που το ετρεξαν απο την πρωτη στιγμη, παρολο τον πολεμοοοο γιατι αν περιμεναμεεεε απο το Δημοοοο χαιρετισματα, το αιτημα θα ειχε κολησει στα μπλοκαααααα!

  2. Για να δούμε τώρα ο πολύς ο δήμαρχος που το προώθησε στο συμβούλιο με κρύα καρδιά (κι ακόμα πιο κρύα εισήγηση), ενώ δεν κατάφερε ούτε ομόφωνο να περάσει το αίτημα απ΄τον συνδυασμό του τουλάχιστον, τι θα πει τώρα;
    Δεν αποκλείεται να τον δείτε να κοκορεύεται πως αυτός το κατάφερε…
    Όμως οι γονείς ξέρουμς…

  3. ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

    Mπραβο στους γονεις που ετρεξαν και κερδισαν εναντια ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, δημοτικους συμβουλους (μαλιστα και απο πρωην εκπαιδευτικο-δημοτικο συμβουλο) που αυτος επρεπε να το προτεινει πρωτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *