Για δεύτερη φορά καίγεται η Πάλαιρος

παλαιρος
Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Πάλαιρο και στην περιοχή Κληματάκι. Συγκεκριμένα στην περιοχή προς Βόνιτσα και δεξιά άνωθεν της επαρχιακής οδού Βόνιτσας Παλαίρου, πάνω από το πρατήριο υγρών καυσίμων .
Υπήρξαν πολλές εστίες και στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχείρησαν Canadair και όπως φαίνεται με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
παλαιρος 2
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , αυτή τη στιγμή στο σημείο ενεργούν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 43 άνδρες της Π.Υ. Λευκάδας και όμορων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ένα πετζετέλ, ένα ελικόπτερο και βυτιοφόρα του δήμου. H σοβαρότητα του συμβάντος, οδήγησε τον διοικητή της Π.Ύ. Λευκάδας να διακόψει την άδειά του και να μεταβεί στην περιοχή, ενώ στη σημείο αυτή την ώρα μεταβαίνει και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, που έχει ήδη φτάσει  με σκάφος του λιμενικού από την Ιθάκη στον Αστακό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνέψει σπίτια, ωστόσο έχουν καεί ελαιόδεντρα και έχουν προκληθεί μικροζημιές σε αποθήκες.Οι εμπλεκόμενες αρχές έχουν συστήσει αυτή την ώρα Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
παλαιρος 3
Πληροφορίες περί εκκένωσης σπιτιών μέχρι πριν από λίγη ώρα, δεν επιβεβαιώνονταν. Η ακριβή έκταση του πύρινου μετώπου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αφού οι άνεμοι έχουν αλλάξει την κατεύθυνσή της φωτιας. Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι η φωτιά ξεκίνησε από το ίδιο σημείο με εκείνη που έκαψε μεγάλες εκτάσεις προ ημερών, κάτι που αναμένεται να στρέψει τις έρευνες τις πυροσβεστικής σε εμπρηστική ενέργεια από πρόθεση.
Πηγή:www.agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *