Η εφημερίδα ΑΧΜΗ για το έργο της εισόδου στη Λευκάδα

Η εφημερίδα ΑΧΜΗ για το έργο της εισόδου στη Λευκάδα

Συνέντευξη του αρμόδιου Αντιδημάρχου έργων Σπύρου Λύγδα σχετικά με το έργο της ανάπλασης στην είσοδο της Λευκάδας δημοσιεύει  η εφημερίδα του Μεσολογγίου “ΑΙΧΜΗ news”. Γράφει λοιπόν η γνωστή γειτονική μας εφημερίδα, η οποία έχει και ηχητικό της συνέντευξης του Αντιδημάρχου:

 

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της ανάπλασης της εισόδου της Λευκάδας, με ένα μεγάλο κομμάτι της υπό ανάπλαση πλατείας να βρίσκεται ήδη προς χρήση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το νησί, με προϋπολογισμό περίπου 2.500 εκατ. ευρώ.

«Είναι ένα έργο που εκτελέστηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, για το ελληνικό Δημόσιο. Ξεκίνησε Οκτώβρη και βλέπουμε την εικόνα που έχει σήμερα, τον Ιούλιο. Έχει παραδοθεί πλήρως η Α’ φάση της πεζοδρόμησης, το “Γ” μπροστά από τα ξενοδοχεία. Περιλαμβάνει χώρο για την κίνηση των πεζών και χώρο για την κίνηση των οχημάτων. Υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ για τα λεωφορεία, τους περίοικους και τα ξενοδοχεία», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας Σπύρος Λύγδας σε συνέντευξη του στην ΑΙΧΜΗ.

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται κυρίως έργα εσωτερικά της πλατείας, πλακοστρώσεις, δεντροφυτεύσεις και κατασκευή συντριβανιού. Τέλη Σεπτέμβρη θα γίνει η τοποθέτηση των προτομών που υπήρχαν στην πλατεία του Μποσκέτου. Στις 30 Ιουνίου άναψαν για πρώτη φορά οι φωτισμοί, αφότου εγκαταστάθηκαν λίγες ημέρες πριν.

Η εφημερίδα ΑΧΜΗ για το έργο της εισόδου στη Λευκάδα

«Δεν ήταν δυνατόν η είσοδος της πόλης να ήταν ένα πάρκινγκ 130-140 αυτοκινήτων και διάσπαρτο πράσινο. Ήταν ντροπή για τη Λευκάδα, ήταν ντροπή για τον τόπο μας», σχολιάζει ο κ. Λύγδας.

Στο μέρος έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια, παρ’ όλα αυτά δεν παραβλέφθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, καθώς μερικά από αυτά είναι πλαστικά και μπορεί να περάσει από πάνω τους πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση περί τα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα δοθεί προς διοικητική χρήση όλο αυτό το κομμάτι», επισημαίνει ενώ σχετικά με το Πράσινο της περιοχής είπε: «Σχετικά με το Πράσινο είχαν ακουστεί και κάποιες “υπερβολές”, ας μου επιτραπεί η φράση. Βλέπετε τριγύρω, η δεντροφύτευση έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό 90-95 τοις εκατό. Έχουν φυτευτεί 67 δέντρα, όταν υπήρχαν λιγότερα από 20. Το Πράσινο που υπήρχε, με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει αυξηθεί κατά 300 περίπου τετραγωνικά».

Η εφημερίδα ΑΧΜΗ για το έργο της εισόδου στη Λευκάδα

«Οι εργασίες δεν έχουν σταματήσει. Προβλέπεται και ένας κεντρικός δρόμος από τον οποίο θα έρχονται τα εισερχόμενα αυτοκίνητα από τον Πόντε και θα οδηγούνται προς την οδό Γολέμη. Αυτός ο δρόμος είναι υπό κατασκευή. Δυστυχώς, φέτος δεν προλαβαίνουμε να παραδωθεί. Παρά ταύτα, θα παραδοθεί ο άλλος δρόμος (μπροστά από τα ξενοδοχεία), που στη Β’ φάση όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι για την εξυπηρέτηση κυρίως των ξενοδοχείων. Αν ένας επισκέπτης ήρθε στην πόλη μας πέρυσι, το 2022, και την επισκεφτεί ξανά του χρόνου, το 2024, με τα έργα που θα έχουν γίνει θα νομίζει ότι ήρθε σε άλλο νησί. Πέρα από την είσοδο της πόλης, θα έχει κατασκευαστεί ο περιφερειακός δρόμος, θα έχουν γίνει δύο κόμβοι, πράγματα τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 20-30 χρόνια», προσθέτει μεταξύ άλλων ο κ. Λύγδας κλείνοντας.

Άγγελος Χόρτης

Η εφημερίδα ΑΧΜΗ για το έργο της εισόδου στη Λευκάδα

Πηγή: https://www.aixmi-news.gr/perifereia/lefkada/item/142088-anaplasi-eisodou-lefkadas-se-xrono-rekor-gia-ta-dedomena-tou-ellinikoy-dimosiou-vinteo-synentefksi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *