Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη-300 απεγκλωβιαμοί

Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη 300 απεγκλωβιαμοί

Στις ακραίες καιρικές συνθήκες αναφέρθηκαν Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησαν για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η πυρκαγιά, το βράδυ της Τρίτης επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα: στην Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αφού χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά», επισήμανε ότι μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, σημειώνοντας ότι 40 μέτωπα είναι ανοικτά. Και πρόσθεσε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση.

Ο ίδιος έκανε λόγο για δύσκολες καιρικές συνθήκες που έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 10% και ριπές ανέμων που έφτασαν και τα 6 μποφόρ. Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, το βράδυ της Τρίτης, επιχειρούσαν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα. Νωρίτερα και μέχρι τη δύση του ηλίου είχαν συνδράμει 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη.

Πηγή:kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *