Αποβιβάσθηκαν από το SPIRIT OF PIRAEUS στο Μπάρι 49 από το NORMAN ATLANTIC

Μπάρι 2

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ(*)

Αποβιβάστηκαν πριν από λίγα λεπτά (στις 09:50 π.μ. σήμερα Δευτέρα 29-12-2014) από το SPIRIT OF PIRAEUS (πλοίο μεταφοράς κοντέηνερ) στο λιμάνι του Μπάρι (Ιταλία) 49 από τους διασωθέντες επιβαίνοντες του ΝΟRMAN ATLANTIC, εκ των οποίων οι 25 είναι Έλληνες. Οι διασωθέντες φαίνονται καλά στην υγεία τους, παρά την φοβερή δοκιμασία και ταλαιπωρεία που έζησαν από χθές τα ξημερώματα.

Μπάρι 1

Σε ότι αφορά την επιχείρηση της διάσωσης των υπολοίπων επιβαινόντων που συνεχίζεται, τα μηνύματα για πρώτη φορά φαίνονται  ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού ο ρυθμός της έχει αυξηθεί σημαντικά από το πρώτο φως της ημέρας κι ύστερα από την συνδρομή και των ελληνικών ελικοπτέρων που συμμετέχουν στην επιχείρηση. : Στις 09:30 σήμερα είχαν διασωθεί 316 επιβαίνοντες και συνεπώς παρέμεναν επί του πλοίου ακόμη 161, αν υπολογίσουμε και τον άτυχο συμπατριώτη μας που έχασε τη ζωή του χθες. Εκτός απροόπτου λοιπόν, δεν αποκλείεται η εκκένωση του πλοίου να ολοκληρωθεί ακόμα και τις προσεχείς λίγες ώρες, αν βέβαια δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο ή καμιά επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που αυτή τη στιγμή είναι Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφώρ.

Οι Έλληνες διασωθέντες που αποβιβάσθηκαν από το SPIRIT OF PIRAEUS θα περάσουν από έναν άμεσο ιατρικό έλεγχο στον πρόχειρο ιατρικό σταθμό που έχει στηθεί γι αυτό το σκοπό στο λιμάνι του Μπάρι και για όσους δεν προκύψει ανάγκη άμεσης εισαγωγής σε νοσοκομείο θα προωθηθούν προς το Λέτσε όπου υπάρχουν κι άλλοι διασωθέντες συμπατριώτες μας, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα με αεροπλάνο c-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας που βρίσκεται ήδη στην Ιταλία.

(Οι φωτογραφίες είναι από το Repubblica.it)

(*) Ο συνεργάτης μας ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ είναι π. Πλοίαρχος Ε.Ν με μεγάλη εμπειρία σε επιβατηγά πλοία και π. Αρχιπλοίαρχος σε μεγάλη εταιρεία κρουαζιεροπλοίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *