Με σημαντικές απουσίες η Απόφαση για τους Αναδόχους

Με σημαντικές απουσίες η Απόφαση για τους Αναδόχους

Πολλοί οι απόντες παρότι η συνεδρίαση ήταν δια περιφοράς!

Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στις 22:57 η Απόφαση της δια περιφοράς συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, για την ανακήρυξη των προσωρινών Αναδόχων στην πολυσυζητημένη διαδικασία για τις μάσκες στα σχολεία.

Η Απόφαση είναι ομόφωνη, όμως απείχε της ψηφοφορίας η Παράταξη “Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ πρόκειται για συνεδρίαση δια περιφοράς (δηλαδή, με απλά λόγια, δεν χρειαζόταν δια ζώσης μετάβαση των Αιρετών από τις διάφορες πόλεις στο κέντρο της Αθήνας), οι απόντες είναι πολλοί. Απουσίες που λαμβάνουν μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για την κεντρική Απόφαση μιας διαδικασίας που υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και έχει απασχολήσει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες.

Μεταξύ των απόντων περιλαμβάνονται Αιρετοί οι οποίοι, όχι μόνο ανήκουν στην Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχουν και καίριο θεσμικό ρόλο στην ΚΕΔΕ, όπως ο Α’ Αντιπρόεδρος, Λ.Κυρίζογλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Δ.Κάρναβος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ, Ι.Μουράτογλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Γ.Παπαναστασίου.  Απών ήταν και ο Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Χώρας, Κ.Μπακογιάννης.

Αναλυτικότερα, απόντες ήταν οι εξής: «Κάρναβος Δημήτριος Καλλιθέας, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Μπακογιάννης Κώστας Αθηναίων, Παπαναστασίου Γιώργος Αγρινίου, Υδραίου Μερώπη-Σπυριδούλα Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαυραγάνης Αλέξιος Βριλλησίων, Μουράτογλου Ιωάννης Έδεσσας, Τσιάμης Ιωάννης Ορχομενού, Τσιαντής Δημήτριος Λίμνης Πλαστήρα.»

Επί της ουσίας της Απόφασης, το Δ.Σ. ενέκρινε το σχετικό Πρακτικό της Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης των προσφορών και ανακήρυξε προσωρινούς Αναδόχους: α) 13 Εταιρείες για τις μάσκες με διαστάσεις 10 Χ 18,  β) 2 Εταιρείες για τις μάσκες διαστάσεων 12 Χ 22.

Μπορείτε να δείτε τις Εταιρείες, την τιμή μονάδας και την ποσότητα εκάστης, στον Πίνακα που περιλαμβάνει η Απόφαση.

Οι αναδειχθείσες Εταιρείες θα πρέπει να προσκομίσουν έως σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά κατακύρωσης και το δείγμα μάσκας.

Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή ήταν μέλη και υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών και υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, κατά τη διαδικασία της Επιτροπής (αποσφράγιση και έλεγχος φακέλων κλπ) ήταν παρόντες, ως παρατηρητές, η Νομική Υπηρεσία της ΚΕΔΕ και μία Επιθεωρήτρια – Ελέγκτρια από τον Τομέα ΟΤΑ ως εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ολόκληρη η Απόφαση, καθώς και το Πρακτικό της Επιτροπής, βρίσκονται ΕΔΩ

Πηγή:airetos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *