Πρόβα της Νέας Χορωδίας στην Κεντρική Πλατεία

Πρόβα της Νέας Χορωδίας στην Κεντρική Πλατεία

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ           

     ΝΕΑ  ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                     Λευκάδα  21-04-2019

                      1964                                                     

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας», για δεύτερη χρονιά, πραγματοποίησε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης της Λευκάδας την πρόβα των παιδικών χορευτικών τμημάτων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον προγραμματισμό δράσεων του Ομίλου μας για προβολή του σημαντικού έργου που επιτελείται στα χορευτικά τμήματα παιδικής και εφηβικής ηλικίας καθώς και στην ενθάρρυνση και προτροπή παιδιών νεαρών ηλικιών να ασχοληθούν ενεργά με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών.

Η διδασκαλία των παραδοσιακών χορών συνεισφέρει σημαντικά στην ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός παιδιού, την καλή του ισορροπία, τη σωματική άσκηση, την αισθητική του καλλιέργεια, την κοινωνικοποίησή του, την καλή συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που αναπτύσσεται στους κόλπους της ομάδας. Επιπλέον οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να εκδηλώσουν τη ζωντάνια τους, να νιώσουν τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης, να τραγουδήσουν, να συγκινηθούν, να αποκτήσουν σχέση με την ελληνική μουσική και το τραγούδι.

Πρόβα της Νέας Χορωδίας στην Κεντρική Πλατεία

Τα μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά του χορευτικού μας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Λευκάδα και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με την ζωντάνια, την φρεσκάδα και τα χαμόγελά τους μας χάρισαν όμορφες στιγμές και μας γέμισαν με χαρά και αισιοδοξία. Μα πάνω από όλα μας μετέδωσαν το μήνυμα ότι το μέλλον τους ανήκει. Και φυσικά αυτά τα παιδιά αποτελούν το παρόν και το μέλλον της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα παιδιά που στελεχώνουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Ομίλου μας, για τη διάθεση και αγάπη που δείχνουν στην εκμάθηση των παραδοσιακών χορών καθώς και τους γονείς τους που μας τα εμπιστεύονται και συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δράσεις μας.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

– την υπεύθυνη διδασκαλίας χορών κ. Πένυ Τσερέ για το πολύτιμο έργο που προσφέρει.

– τους μουσικούς που μας χάρισαν όμορφες παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια και συγκεκριμένα: την Μαρία Ναστούλη (ακορντεόν-τραγούδι), τον Νότη Βαγενά (κιθάρα), τον Κώστα Αρματά (κλαρίνο) και τον Ζαβιτσάνο Στέλιο (κρουστά-τραγούδι).

– Τα Μ.Μ.Ε. που πάντα προβάλουν και καλύπτουν τις πολιτιστικές δράσεις μας.

 

                                                                                                             Το  Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *