Δελτίο Τύπου της “ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ”

Δελτίο Τύπου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ»

ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Παράρτημα Λευκάδας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘‘ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ’’

                                                                                                Λευκάδα     06/04/2019

 

Το Παράρτημα Λευκάδας της Ενωμένης Ρωμιοσύνης πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 εκδήλωση με θέμα ‘‘Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου’’ με ομιλητή τον κ. Αθάνασιο Ρακοβαλή καθηγητή Φυσικής, Αγιογράφο, Συγγραφέα.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Ionion Star.

Στην αρχή της εκδήλωσης έψαλαν τα απολυτίκια του Αγίου Παϊσίου ο π. Βασίλειος και ο π. Αναστάσιος.

Δελτίο Τύπου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ»

Στην συνέχεια ο Γέροντας Νικηφόρος έδωσε την ευλογία για την εκδήλωση και αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία από τη γνωριμία του με τον Άγιο Παϊσιο. Ακολούθησε οπτικοακουστικό υλικό με τη ζωή του Αγίου.

Στην ομιλία του ο καθηγητής κ. Ρακοβαλής αναφέρθηκε στη βιωματική του εμπειρία που έχει αποκτήσει ζώντας κοντά στον Άγιο Παϊσιο στο Άγιο Όρος για πολλά χρόνια.

‘‘Ο Άγιος Παϊσιος φανέρωσε το πρόσωπο του Χριστού μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Αυτό κάνουν οι Άγιοι, φανερώνουν το Χριστό μπροστά στα μάτια των ανθρώπων της εποχής τους. Όσο πιο μεγάλος Άγιος είναι κανείς, τόσο πιο δυνατά, τόσο πιο καθαρά φανερώνει τον Χριστό. Τον φανερώνει με την ζωή του, τα λόγια του, τις πράξεις του, τα θαύματά του. Και έχω μείνει έκπληκτος από την ομορφιά και την καλωσύνη του Χριστού. Ένας Άγιος είναι ένας μικρός Χριστός. Είναι ο Χριστός που παρατείνεται μέσα στους αιώνες.

Η θέωση του ανθρώπου είναι μια συνταρακτική πραγματικότητα. Ο Χριστός ενώνεται με τον άνθρωπο και τον κάνει Θεό κατά χάρι. Γιαυτό και ο λόγος των Αγίων έχει δύναμη. Εύχονται και ο Θεός εκπληρώνει την επιθυμία τους. Έχουν τέτοια παρρησία, τέτοια προσωπική σχέση με τον Θεό.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου όλοι μας να αναζητήσουμε και να βιώσουμε τον Χριστό.’’

Δελτίο Τύπου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ»

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του π. Αθανασίου, εκπροσώπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου.

Η Ενωμένη Ρωμιοσύνη ευχαριστεί τον Γέροντά μας Νικηφόρο για την ευλογία και την συνεχή στήριξη του Παραρτήματός μας, τον κ. Ρακοβαλή για την τόσο ζωντανή ομιλία του στη παρουσίαση της ζωής και διδασκαλίας του Αγίου Παϊσίου.

 

Τέλος ευχαριστούμε τους σεβαστούς πατέρες, τους εκπροσώπους πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα σωματεία, τους εκπροσώπους της Ενωμένης Ρωμιοσύνης Πάτρας και όλους τους συμπατριώτες μας που τίμησαν την εκδήλωσή μας. Επίσης ευχαριστούμε το Ionion Star για την φιλοξενία του, τον ΑΧΕΛΩΟΣ Τ.V. και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τις εκδηλώσεις μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *