Νέα έκδοση βιβλίου της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού

Νέα έκδοση βιβλίου της Βιβής Κοψιδά Βρεττού

Μαρία Πολυδούρη-Μονωδία πικρού Απριλίου (της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, εκδ. Βακχικόν, Αθήνα 2019)

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, με τίτλο: Μαρία Πολυδούρη-Μονωδία πικρού Απριλίου (εκδ. Βακχικόν, Αθήνα 2019). Πρόκειται για θεατρικό έργο, το οποίο στηρίζεται στη ζωή, στην ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη και στην τραγική της σχέση με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Η Βιβή Κοψιδά-Βρεττού-ως άξια φιλόλογος και έμπειρη σε πολλά είδη λόγου συγγραφέας- έχει «ανασκάψει», αναζητώντας την αλήθεια της ποιήτριας, σε όλες τις διαθέσιμες πηγές και στα ποιήματα της Πολυδούρη, και μας παραδίνει ένα έργο απίστευτης ευαισθησίας και δύναμης, που είναι η ίδια η δύναμη και η εξεγερμένη φύση της ποιήτριας. «Δεν ήθελα να την προδώσω», θα μας πει η συγγραφέας «άκουγα συνέχεια τη φωνή της: «Την περηφάνεια μου μην ταπεινώσης, κύττα, μη μου λερώσης τα φτερά…» Κι ήταν ως να απευθύνεται σε μένα την ίδια…»

Το βιβλίο, εκτός από τη δραματική δυναμική του, διαβάζεται και ως ανάγνωσμα που συνεπαίρνει με το βάθος του συναισθήματος, την ένταση του λόγου και την εντιμότητα της εξέγερσης του ποιητή απέναντι σ’έναν κόσμο που του’λαχε μικρός και ανάπηρος, χαμένος στην ασημαντότητα και την άπνοια. Όπως κάθε κόσμος καθημερινός, τόσο ασύντακτος και ασύμβατος με του ποιητή την ψυχή. Κι ακόμα ένας κόσμος που βάρυνε δραματικά πάνω του η τραγωδία της ιστορίας!

Το έργο «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, που παραστάθηκε για πρώτη φορά στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα, τον Δεκέμβρη του 2018, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ», παίζεται στο Θέατρο Αλκμήνη, στην Αθήνα από τις 23/01 (μέχρι τις 18/04):

 

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, Στάση μετρό: Κεραμεικός). Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, μέχρι τις 18 Απριλίου.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Τετάρτη, ώρα 19.00

Πέμπτη: Ώρα: 21.30

Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου (Μαρία Πολυδούρη)

Νίκος Γιάννακας (Κώστας Καρυωτάκης)

Γιάννης Νικολαΐδης (Αφηγητής)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *