Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

    ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

 Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το ίδιο το θέμα « Η σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης στο σήμερα» κέντριζε το ενδιαφέρον για  την εκδήλωση αυτή.

Η εκδήλωση έγινε μέσα σε δημιουργικό κλίμα διαλόγου, συγκίνησης αλλά και

στερεής πεποίθησης για τους δρόμους που άνοιξε η Οκτωβριανή επανάσταση.

Οι αναζητήσεις, τα πώς και τα γιατί της πορείας του «Οκτώβρη» αλλά και η ανίχνευση του σήμερα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου της εργασίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου, οι ομιλητές, Μπαρτζώκας Θανάσης, πρώην  δήμαρχος Καισαριανής, Μόσχου Δώρα, εκπαιδευτικός και ο Αλέκος Αναγνωστάκης, φυσικός, ανέπτυξαν με κριτικό και διερευνητικό τρόπο σημαντικές πλευρές της νίκης της Οκτωβριανής επανάστασης, της αντιφατικής πορείας και της ήττας στο τέλος των χωρών, που προσπάθησαν να βαδίσουν σε δρόμους ανάπτυξης έξω από τον καπιταλισμό.

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Αν ωστόσο καθήκον σημαντικό είναι να μελετηθεί η εμπειρία της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, θετική ή αρνητική, και να αντλήσει ο καθένας συμπεράσματα για το μέλλον, άλλο ένα καθήκον, εξ ίσου σημαντικό, είναι να γνωρίσει τις αξίες και τα οράματά της στη νέα γενιά.

Ο προβληματισμός για τη  συμμετοχή της νεολαίας σήμερα  στο κίνημα προς έναν «κοινό ουμανισμό-ανθρωπισμό», σε απλή γλώσσα κομμουνισμό, απασχόλησε τους ομιλητές.

Είναι σημαντικό καθήκον να γνωρίσει η νεολαία, ότι η ιστορία δεν τέλειωσε: ότι από τη στιγμή που το ιστορικό υποκείμενο της ρήξης είναι υπαρκτό και παρόν στην παραγωγική διαδικασία, παράγει τον πλούτο του κόσμου και δεν ωφελείται από αυτόν, ο σοσιαλισμός θα είναι και επίκαιρος και αναγκαίος.

Οι ερωτήσεις, οι τοποθετήσεις και το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πλούτισαν την εκδήλωση.

Καθοριστικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η κατανόηση από όλους της αναγκαιότητας συγκέντρωσης δυνάμεων, πολιτικών και κοινωνικών, ώστε να μπορεί το λαϊκό κίνημα να αναμετριέται νικηφόρα με την πολιτική λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και του σύγχρονου καπιταλισμού που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις εδώ και χρόνια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *