Ετήσια Συνέλευση και μαζί κοπή της Βασιλόπιτας του “Σωματείου Φίλων Ι. Μονής Φανερωμένης”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στη Λευκάδα έγινε την Κυριακή (29 Ιανουαρίου 2017) η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Φίλων Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος και στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτάς του.

Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση έγιναν (όπως προβλέπονταν):

-Εκλογή ειδικού προεδρείου της Συνέλευσης από τα παρόντα μέλη.

-Ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου του Σωματείου (κου Φωκά) και εν συνεχεία έγκριση πεπραγμένων του παρελθόντος έτους.

-Ενημέρωση και έγκριση του ισολογισμού της παρελθούσης οικονομικής χρήσεως.

-Έγκριση προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους.

-Συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν το Σωματείο, (με αυτό το μέρος της εκδήλωσης να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μελών, όπως θα δούμε παρακάτω).

Το FORTSALEFKADA.gr ήταν εκεί και σας ενημερώνει με πλήρες φωτορεπορτάζ:

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για να χωρέσει όσους ανταποκτίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου…

Έτσι κάποι παρέμειναν όρθιοι μέσα και έξω απ΄την είσοδο της αίθουσας,

Κάποιοι άλλοι βολεύτηκαν στα έξτρα καθίσματα στην άλλη άκρη του φουαγιέ…

            Ενώ κάποιοι κάθησαν ή στέκονταν γύρω απ΄ το τραπέζι του φουαγιέ                                                                                 και κάποιοι έφυγαν πρόωρα όταν είδαν πως δεν χωρούσαν…

Εν τω μεταξύ το ειδικό προεδρείο εκλέχθηκε απ΄την Συνέλευση και πήρε τη θέση του στο πάνελ…

Στο βήμα ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Φωκάς, ο οποίος ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους, τα οποία εγκρίθηκαν και στην συνέχεια παρεχώρησε τη θέση του στο μικρόφωνο για να γίνει η ενημέρωση επί των οικονομικών. 

*****

Αργότερα ο πρόεδρος επανήλθε στην συζήτηση “όλων των θεμάτων”, κυρίαρχη θέση μεταξύ των οποίων είχαν τα προβλήματα επικοινωνίας που υπάρχουν με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, ο οποίος  αφενός αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση με το Σωματείο, αφετέρου απαγόρευσε σε κάθε κληρικό της Ι. Μητροπόλεως να ευλογήσει ακόμη και την Βασιλόπιτά του! 

Ο κ. Γλένης ανέλαβε να ενημερώσει περί ισολογισμού και προϋπολογισμού, οι οποίοι και εγκρίθηκαν απ΄την Συνέλευση.

Ο π. Δήμαρχος Λευκάδας κ. Φέτσης διαδέχθηκε στο βήμα τον πρόεδρο κ. Φωκά, μετά την ενημέρωση που έκανε αυτός για τα διαδραματισθέντα μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως και του Σωματείου και για τις επανειλλημμένες προσπάθειές του για αποκατάσταση των σχέσεων, που σταθερά συναντούσαν την άρνηση. Παρότι αυτές οι προσπάθειες ήταν επίμονες και έγιναν με ταπεινοφροσύνη και με τον προσήκοντα σεβασμό, συμπλήρωσε ο κ. Φέτσης, όχι μόνο δεν καρποφόρησαν αλλ΄αντίθετα η άρνηση από πλευράς του Σεβασμιωτάτου κλιμακώθηκε, καταλήγοντας όχι μόνο στην άρνησή του να ευλογήσει ο ίδιος την πίτα, όπως του ζητήθηκε, αλλά να απαγορεύσει και σε κάθε κληρικό της Ι. Μητροπόλεως να το κάνει!

Μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην μακραίωνη διαδρομή της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, άνθρωποι να ζητούν την ευλογία της εκκλησίας και άνευ λόγου ν΄ αποπέμπονται. Τέτοιες συμπεριφορές συνέβαιναν μόνο με τους αιρετικούς, είπε ο πρώην δήμαρχος, κι εμείς βέβαια δεν είμαστε αιρετικοί. Είμαστε μέλη της ζώσας εκκλησίας του Κυρίου μας, που εξωμολογούμεθα,  που κοινωνούμε και που προσπαθούμε να ζούμε σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία και στην παρουσία του Μοναστηριού, στην άρρηκτη σύνδεσή του με τους απανταχού Λευκαδίτες, στην παρουσία των εκεί μοναχών και του ηγουμένου καθώς και στην προσφορά τους στην τοπική κοινωνία… Καθόλη την διάρκεια της ομιλίας του, όπως άλλωστε και του προέδρου, υπήρξε η ομόθυμη και η αυθόρμητη συναίνεση του ακροατηρίου, χωρίς όμως ν΄ακουστεί το παραμικρό εναντίον οποιουδήποτε. Το κλίμα ήταν και παρέμεινε απ΄την αρχή μέχρι το τέλος κόσμιο και Χριστιανικό, παρόλη την πικρία που συνείχε τους περισσότερους για την αντιμετώπιση του Σωματείου εκ μέρους της επίσημης τοπικής εκκλησίας και κυρίως για την απουσία ιερωμένου κατά την κοπή της Βασιλόπιτας. Μολαταύτα κάποιος απ΄τους ομιλητές δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει πως “η πίτα πάντως είναι ευλογημένη…”, χωρίς να πει περισσότερα…

             Στο τέλος σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου έκοψε την Βασιλόπιτα.                         Χρόνια Πολλά σ΄όλους και καλή χρονιά!

*****

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *