Η βαρκαρόλα της Νέας Χορωδίας με την συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας

1

Η βαρκαρόλα της Νέας Χορωδίας με την συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σαν η κορυφαία βαρκαρόλα του καλοκαιριού, αφού εκτός των άλλων έχει και τους περισσότερους χορωδούς. Έτσι λοιπόν μεγάλο ήταν το πλήθος χθες το βράδυ που είχε κατακλείσει τόσο την Σικελιανού όσο και τον απέναντί της πεζόδρομο περιπάτου, αλλά και την …φρεσκοβαμμένη ξύλινη γέφυρα, προκειμένου να την παρακολουθήσει στο περιεχόμενό τους βόρειο (κι όχι δυτικό) κανάλι!

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν εκεί και σας μεταφέρει σε φωτορομάντσο και φωτορεπορτάζ τα τεκταινόμενα:

2

Πρωτοφανής ο συνωστισμός χθες το βράδυ στα μαγαζιά της Σικελιανού, προκειμένου να συνδιάσουν (κυρίως οι ξένοι) το δείπνο με την παρακολούθηση της βαρκαρόλας!

3

Ακόμα μεγαλύτερος ήταν ο συνωστισμός πάνω στην φρεσκοβαμμένη ξύλινη γέφυρα. Και με την ευκαιρία, γνωρίζει κανείς αλήθεια πόσο είναι το ασφαλές φορτίο αυτής της γέφυρας?

4

Ένα μέρος των μουσικών-χορωδών, λίγο πριν επιβιβαστούν στα σκάφη…

5

Η επιβίβαση στο ένα ολοκληρώθηκε…

6

Απ΄ότι φαίνεται πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που μάλλον τους πιάνει η θάλασσα, κι απέφυγαν το ταξίδι…

7

Τελικά ήταν μεγάλος ο …συνωστισμός των σκαφών…

8

Σχετικών και ασχέτων (με την μουσική)…

9DSC_0159

Η βαρκαρόλα μόλις τελείωσε κι η ξύλινη γέφυρα μάλλον έγινε “των στεναγμών” (απ΄το βάρος), να περάσει εδώθε όλους όσους παρακολούθησαν την παράσταση εκείθε… Κι όχι τίποτε άλλο, μα κούρνιασε κι ο ανύποπτος κύκνος ακριβώς από κάτω!

10 Ν Χ πλατειαΤα μουσικά πληρώματα των σκαφών πάντως, τήρησαν την παράδοση και περιόδευσαν αμέσως μετά στον κεντρικό παζόδρομο της αγοράς, με μουσικές στάσεις στην πλατεία, κι ακόμα παραπάνω…

Ας μου επιτραπεί εδώ να καταγράψω, εντελώς καλοπροαίρετα, μερικές παρατηρήσεις που άκουσα κατά κόρον από (πολλούς) θεατές κι αν κάποιες θεωρηθούν απ΄τα σωματεία ενδιαφέρουσες ας τις εφαρμόσουν από του χρόνου: Πρώτον ΄να ληφθεί μέριμνα, αν είναι δυνατόν και ενδεχομένως με την συνδρομή του Λιμεναρχείου, την μια αυτή ώρα της βαρκαρόλας, να μην κυκλοφορεί (κι ούτε να μπαίνει) στο καναλάκι κανένα άλλο σκάφος πλην αυτών με τους μουσικούς, κι αυτά σαν ρυμουλκούμενα, το ένα μπρος το άλλο πίσω, ώστε να φαίνονται όλοι οι επιβαίνοντες κι απ΄τις δυο πλευρές.

Δεύτερον να γίνεται διπλή διαδρομή (με επιστροφή των σκαφών) στην αφετηρία ώστε οι χορωδοί, αφού αποβιβαστούν στο Πνευματικό Κέντρο να κατεβαίνουν πεζοί (παίζοντας και τραγουδώντας) στην Σικελιανού, πριν να μπουν στην αγορά. Σημειώνω ότι ο μονός πλους, παρότι έγινε σε υπερβολικά αργό τέμπο,  απογοήτευσε πάρα πολλούς…

Συζητήθηκε πολύ (και μάλλον αρνητικά)  το καραβάκι-πινακίδα στον απέναντι πεζόδρομο που ανήγγειλλε την εκδήλωση, τόσο στην ημερήσια όσο και στην νυχτερινή λειτουργία του. Γενικώς δεν άρεσε… Αντίθετα όμως άρεσε πολύ και σχολιάστηκε θετικά η ιδέα των φωτισμένων κύκνων…

Η εκδήλωση πάντως στο σύνολό της ήταν υπέροχη, οι μουσικοί κι οι χορωδοί της άψογοι και τους ευχαριστούμε πολύ…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *