Μια όμορφη εκδήλωση του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Κ.) Λευκάδας

εεκ 3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που έχει καθιερωθεί στις 3 Δεκεμβρίου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λευκάδας διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση με δημιουργικές δραστηριότητες για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., τα παιδιά του Κ.Δ.ΑΠ.-ΜΕΑ Λευκάδας και μαθητές του 2ου Λυκείου Λευκάδας. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα λειτουργώντας συνεργατικά να ζωγραφίσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να αθληθούν, να μάθουν και να διασκεδάσουν μέσα από καλλιτεχνικές, μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Αθανάσιος Περδικάρης και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Αναστασία Κακλαμάνη. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, μετά τον πατρικό του λόγο προς τα παιδιά, παρέδωσε στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. έναν έπαινο για το ομαδικό κολλάζ που δημιούργησαν για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απόστολου Παύλου στο Δεκαήμερο Αγάπης και Προσφοράς που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως τον περασμένο Νοέμβριο. Οι μαθητές παρέδωσαν στον Δήμαρχο Λευκάδας μια υπέροχη καλλιτεχνική δημιουργία που έφτιαξαν οι ίδιοι, απευθύνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίτημα της τοποθέτησης σε κάποια παραλία της Λευκάδας μηχανοκίνητης αναπηρικής καρέκλας και ράμπας ώστε τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο να μπορούν μόνα τους να προσεγγίζουν την αμμουδιά και να κολυμπούν στη θάλασσα. Ο Δήμαρχος παρέλαβε το αίτημα, εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες και αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λευκάδας ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή Κων/νο, τον Αντιδήμαρχο Λευκάδας κ. Αθ. Περδικάρη και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Αν. Κακλαμάνη για την παρουσία τους στην εκδήλωση, το Κ.Δ.ΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας και το 2ο Λύκειο Λευκάδας για τη συνεργασία, τον Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας για την παραχώρηση του αθλητικού υλικού και τη βοήθεια του και τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ελπίδα» για τη δωρεά χρηματικού ποσού στο σχολείο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *