Τα τραγούδια της άλλης Κέρκυρας στη Λευκάδα

μουσική εκδήλωση

Σάββατο 3 Οκτωβρίου
20.00
Πλατεία Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου
(όπισθεν κεντρικής πλατείας)
Παλιά Πόλη Λευκάδας

Το SEVEN τιμά τη λαϊκή παράδοση.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΤΗ ΔΡΑΣΗ:
Τραγούδια της άλλης Κέρκυρας στη Λευκάδα

Στίχοι, ρυθμοί και μελωδίες της χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της υπαίθρου Κέρκυρας, στο Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στην πόλη της Λευκάδας
Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τραγουδιών από τη χιλιόχρονη λαϊκή μουσική παράδοση της υπαίθρου Κέρκυρας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λευκαδίτες, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πίσω από την κεντρική πλατεία της πόλης της Λευκάδας.
Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών Κέρκυρας «ΓΕΤΟΝίΑ», θα αποδώσει τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της αγροτικής ζωής (του ελαιώνα κλπ.), της τάβλας, ακριτικά και παραλογές από τη βυζαντινή περίοδο και τραγούδια των τοπικών πανηγυριών.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο SEVEN Festival που, κλείνοντας τον 5ο χρόνο λειτουργίας του, φιλοδοξεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά του σ’ όλα τα Ιόνια Νησιά, με πρώτο βήμα στη Λευκάδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η συγκεκριμένη εκδήλωση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία Ι.C.E. της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ).

Επιμέλεια παραγωγής:
“ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος” www.eptatexnon.com , “Φίλοι του ΕΠΤΑ”
Τηλέφωνο πληροφοριών 6974064575
5ο SEVEN Festival 2015,

Με την ευγενική υποστήριξη:

Πληροφορίες στo τηλ.6974064575, Emai:lightd@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *