Μάγεψαν οι Γάλλοι της Leucate με τη συναυλία τους στη Μητρόπολη!

αρχική

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Φωτο-Ρεπορταζ: ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

Μια μαγευτική βραδιά έζησαν οι -όχι και τόσο πολλοί, είναι η αλήθεια- Λευκαδίτες που βρέθηκαν χθες (Παρασκευή 17-4-2015) το βράδυ στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Μουσικής Σχολής του αδελφοποιημένου με τη Λευκάδα Δήμου Leucate απ΄ τη Νότια Γαλλία.

α1

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας καλωσορίζει και εύχεται στους φιλοξενούμενους…

α2

Παρά την συνεχή συνεργασία, η οργάνωση κι η μετάφραση της εκδήλωσης παρουσίασαν αδυναμίες

α3

Η αντφώνηση -με ευχαριστείες- του Γάλλου δημάρχου…

α4

Εδώ είναι εμφανές το πρόβλημα της μετάφρασης…

Στην συναυλία που φιλοξενήθηκε στο κατανυκτικό περιβάλλον του Ι. Ναού, σε ρόλο οικοδεσπότη παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος κι ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, ενώ το παρόν έδωσαν και αρκετοί άλλοι ιερωμένοι.
Μετά τα τυπικά που περιλάμβαναν την εισαγωγή του αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρου Αρβανίτη, το καλωσόρισμα και το πνευματικό μήνυμα του Σεβασμιότατου και μια σύντομη ομιλία-χαιρετισμό από τους δημάρχους Λευκάδας και Leucate καθώς και τον εντυπωσιακό κι εμπνευσμένο λογοτεχνικό λόγο του πατρός Γεράσιμου Ζαμπέλη (ο οποίος, δυστυχώς, μεταφράστηκε πολύ περιληπτικλά στο τέλος και από μνήμης!), ακολούθησε η συναυλία που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

α5

Κι ο δήμαρχος Λευκάδας μεταφράστηκε στο τέλος από μνήμης…

α6

Με τον γνωστό του πλούσιο λογοτεχνικό και γλαφυρό του λόγο μίλησε ο π. Γεράσιμος! Βέβαια τι ακριβώς μεταφράστηκε στο τέλος στους Γάλλους, ο Θεός κι η ψυχή του μεταφραστικού τμήματος. Πάντως αυτά που είπε ο εφημέριος είναι αδύνατον να μεταφράστηκαν στους Γάλλους. Μάλλον περίληψη της περίληψης άκουσαν… Κρίμα!

α7

Η Χορωδία αναλαμβάνει δράση…

Εκτελέστηκαν δεκαπέντε συνθέσεις γνωστών έργων διάσημων συνθετών του διεθνούς μουσικού στερεώματος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν έργα του Mozart, του Puccini, του Bach, του Gagnon, του Caccini, του Schubert κ.α.

α8

Εδώ ο εξαίρετος σολίστ-τενόρος  τραγουδά το Santa Lucia…

α9

Πιάνο από την Denise Diaz και φλάουτο από την Ludmilla Fontanel στο Ave Verum του Mozart…

α10

Στην α΄σειρά:  Ο Γάλλος δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δ. Σ., ο γενικός γραμματέας κι ο αντιπρόεδρος του Π.Κ. Στην δεύτερη σειρά ο αντιδήμαρχος οικονομικών και δίπλα του η “…παρέα”, (όχι η παραταξιακή…), του δημάρχου Λευκάδας…

Η επικρατούσα θεματολογία ήταν συνθέσεις αφιερωμένες στην Παναγία, αφού ακούστηκαν τέσσερα διαφορετικά “Ave Maria” τεσσάρων διαφορετικών μουσουργών (Aznavour, Gagnon, Caccini και Schubert)!

α11

Ο μαέστρος συμπαρίσταται στο σόλο της πιανίστριας…

α12

Πιάνο και φλάουτο στο ¨Andante” του Bach!
Ακούστηκαν συνθέσεις στις οποίες τραγούδησε η χορωδία που διεύθυνε ο μαέστρος Lionel Torra με την συνοδεία πιάνου που έπαιζε η δεξιοτέχνις Denise Diaz, άλλες με πιάνο και φλάουτο που έπαιζε η υπέροχη Ludmilla Fotanel, κάποιες με τον εξαιρετικό σολίστ-τενόρο Bernard Cucciane που τραγούδησε με την συνοδεία πιάνου, κάποιες άλλες με την χορωδία να συνοδεύεται από πιάνο και φλάουτο, ενώ το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Ave Maria του Schubert με τον μαέστρο Lionel Torra στην κορνέτα.

α15

Και το μουσικό μέρος ολοκληρώνεται με το Ave Maria του Schubert, με τον μαέστρο Lionel Torra στην κορνέτα!

α13

Ακολουθεί η βαθιά υπόκλιση στους θεατές…

α14

Και το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού!

α16

Μια πανέμορφη ανθοδέσμη στον μαέστρο, είναι σίγουρα η καλύτερη ανταμοιβή…

α17

Γι αυτό κι αυτός ποζάρει ικανοποιημένος με όλο το καλλιτεχνικό του επιτελείο…

Στο τέλος μουσικοί και χορωδοί καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ο μαέστρος μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια, δέχτηκε και μια πολύ ωραία ανθοδέσμη εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου.
Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και η εκδήλωση έκλεισε αφήνοντας μια όμορφη αίσθηση σε όσους την παρακολούθησαν.

α18

Η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων άρχισε με τον Σεβασμιότατο και το Γάλλο δήμαρχο…

α19

Για να συνεχιστεί με τον δήμαρχο Λευκάδας και τον μαέστρο, υπό το ντροπαλό μειδίαμα του αντιπροέδρου του Π.Κ…

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γάλλος δήμαρχος κι οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες προσκλήθηκαν από τον εφημέριο στο Αρχονταρίκι του Ναού για το σχετικό κέρασμα.

Αρνητική εντύπωση πάντως έκανε το γεγονός, πως από τους τέσσερις πρώην δημάρχους Λευκάδας, (μετά την αδελφοποίηση με την Λεκάτ το 2001), στην χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε μόλις ένας (ο τελευταίος) κι αυτός καθυστερημένος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *