Η Νέα Χορωδία Λευκάδας έκοψε την πίτα της

Η Νέα Χορωδία Λευκάδας έκοψε την πίτα της

     ΝΕΑ  ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                                Λευκάδα, 16-01-2024

                      1964                                                                             

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας» πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στον φιλόξενο χώρο των γραφείων του, παρουσία πολλών μελών και φίλων του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου κ. Αθανίτης Αντώνιος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην 60χρονη διαδρομή και στο σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα της Νέας Χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας, ευχήθηκε να συνεχιστεί η άνοδος και πρόοδος του Ομίλου, ευχαρίστησε τα μέλη για τη διαχρονική τους στήριξη και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τον Όμιλο και έδωσε τις ευχές του για καλή και δημιουργική χρονιά με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Στη συνέχεια τις βασιλόπιτες ευλόγησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Καθηγούμενος Ι.Μ. Φανερωμένης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος καθώς και ιερός κλήρος.

Η Νέα Χορωδία Λευκάδας έκοψε την πίτα της

Η Νέα Χορωδία Λευκάδας έκοψε την πίτα της

     Το  Δ.Σ. απένειμε επαίνους στα παιδιά του χορευτικού μας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τους συγχάρηκε και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους, ευτυχία και τύχη στη ζωή τους και εξέφρασε την υπερηφάνεια που αυτά τα παιδιά κοσμούν με την παρουσία τους τα χορευτικά του Ομίλου μας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Χαράλαμπος Βλάχος, ένας από τους τελευταίους εν ζωή ιδρυτές της Νέας Χορωδίας, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην πρώτη γραμμή του χορωδιακού τμήματος, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και  έχοντας τον απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση όλων μας.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Λευκάδας κ. Βεργίνης Σπυρίδων, κα Μαργέλη Μαρία και κ. Σκληρός Φίλιππος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λευκάδας και πρώην Δήμαρχος κ. Καλός Χαράλαμπος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πλαγιώτης Γεώργιος, ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Λευκάδας κ. Αραβανής Κων/νος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήριος, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας κ. Κονιδάρης Νικόλαος, εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων.

Ο  Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς Αθανάσιος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή,  απέστειλε επιστολή στην οποία μετέφερε τις ευχές του για το νέο έτος, συγχάρηκε τη Νέα Χορωδία για την 60χρονη προσφορά της στον πολιτισμό, για τις σημαντικές δράσεις που πραγματοποιεί τόσο στη Λευκάδα όσο και σε διεθνή φεστιβάλ που αποτελούν διάκριση για όλο το νησί μας καθώς και για το κοινωνικό έργο που επιτελεί παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Επίσης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα παιδιά του χορευτικού μας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ευχόμενος καλή πρόοδο και σταδιοδρομία. Τέλος δήλωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός στον Όμιλό μας.

Την όμορφη ατμόσφαιρα που επικράτησε ήρθαν να την διανθίσουν με μελωδικά ακούσματα οι κανταδόροι της Νέας Χορωδίας και της Αγιομαυρίτικης Παρέας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε το μέλος του χορευτικού μας κα Κατηφόρη Ματίνα, που αντιστοιχούσε σε τρία βιβλία με θεματικό περιεχόμενο από την παράδοση και την ιστορία της Λευκάδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα και εδέσματα.

 

Το Δ.Σ. εκφράζει  τις θερμές του ευχαριστίες:

– Σε όλα τα μέλη και φίλους της Νέας Χορωδίας Λευκάδας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

– Στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

– Στην οικογένεια Ναστούλη, στον Πολύκαρπο Τσιτουρίδη, στον Χρήστο Αργυρό και στον Γεράσιμο Βεργίνη (Typo Center) που συνεισέφεραν στο μέγιστο βαθμό με τις χορηγίες τους  στην επιτυχία της εκδήλωσης.

– Στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της εκδήλωσης και ιδιαίτερα σε όσα βρέθηκαν κοντά μας.

 

Το  Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *