Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                               Λευκάδα 14  Νοεμβρίου 2023         

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ

                                                                             ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                                                 

Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΚΑΙ ΥΠ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη γιορτάζουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ο λαός μας αποφάσισε να σηκώσει το ανάστημά του ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματα του φασισμού, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η χούντα κατάργησε  θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε κομμουνιστές, αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου από την νεολαία και το λαό ήταν η αρχή για το γκρέμισμα του φασισμού.  Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου το 1974, η χούντα κατέρρευσε. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει τη σφραγίδα της χούντας και των ιμπεριαλιστών δυνάμεων ΝΑΤΟ – ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας “Ψωμί  Παιδεία – Ελευθερία” αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και το λαό. Ιδιαίτερα, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ξεχωριστή
σημασία, καθώς είναι σε εξέλιξη μια τεράστια σε έκταση γενοκτονία που πραγματοποιεί το Ισραήλ  σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού λαού.

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, κ.α. στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο, που βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Όπως έκανε και εξακολουθεί να κάνει παρέχοντας κάθε στήριξη στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται.

Σήμερα που είναι σε εξέλιξη μια σειρά ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, μια άνευ προηγουμένου μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, και που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια Αμερικανονατοϊκή βάση,   είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα:

Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ,  Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

Όλοι και όλες στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, καθώς και  στη συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μμ στον Αγ. Μηνά.

 

Το ΔΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *