Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην πορεία για το Πολυτεχνείο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Νοέμβρης 1973-2023:Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή –

Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 18:30 – ΠΛ. ΑΓ. ΜΗΝΑ

 

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της περιοχής, τους φορείς της πόλης, να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

            «Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία»: 50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ζωές του λαού και της νέας γενιάς. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για τους δικούς μας Νοέμβρηδες…

            Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που η Παλαιστίνη «φλέγεται» και όλη η περιοχή μας απειλείται από μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη!

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δολοφονεί παιδιά και αμάχους, επεκτείνει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζει να φυλακίζει και να εκτοπίζει τον παλαιστινιακό λαό. Στο έγκλημα αυτό συνένοχη είναι η ελληνική κυβέρνηση που προκλητικά βαφτίζει την γενοκτονία στη Γάζα ως «αυτοάμυνα» του Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να μη στηρίξει ψήφισμα στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία! «Αέρα στα πανιά» της κυβέρνησης δίνει η στάση όλων των κομμάτων του συστήματος, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών», που στηρίζουν τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Από κυβερνητικές θέσεις τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκαν στενά με το ισραηλινό κράτος, επιτρέποντας στην κυβέρνηση της ΝΔ να απογειώσει την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό, με την αποστολή τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, την αξιοποίηση στρατιωτικών βάσεων που έχουν γεμίσει με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ

            Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου».

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Υποστηρίζουμε το δικαίωμά του για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, για να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας και των πολέμων, τον καπιταλισμό.

Ο Νοέμβρης δείχνει πως στα «σκοτάδια» αυτού του βάρβαρου συστήματος υπάρχει το “φως” που θα τα συντρίψει!

Τον Νοέµβρη του 1973 «μίλησε ο λαός»! Ο λαός και η νεολαία έγιναν πρωταγωνιστές των εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμή τους κόντρα στη Χούντα των συνταγµαταρχών, τις διεθνείς και εγχώριες συμμαχίες της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Τότε κάποιοι έλεγαν «η Χούντα είναι πανίσχυρη». Η ιστορία όμως τους διέψευσε. Ο λαός, µε τους αγώνες και τις θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμή είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων µε το εργατικό κίνημα. Η δύναμη βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος και όχι στην αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει προς όφελος μας. Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις µε τη δικτατορία του κεφαλαίου!

11-11-23

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *