Κατάθεση στεφάνων για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Κατάθεση στεφάνων για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Δελτίο Tύπου

Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. 

«Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, από τα τραγικά γεγονότα των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. Τιμούμε τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους αλλά και εκείνων που επέζησαν και έφτασαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, δίχως να λησμονούμε ότι το αιματοκύλισμα, οι κτηνωδίες, οι λεηλασίες, οι καταστροφές και η σκληρή προσφυγιά ήταν το αποτέλεσμα μίας συστηματικής προσπάθειας της Τουρκίας για την εξόντωση του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία», ανέφερε ο κ. Καλός μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Κατάθεση στεφάνων για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Από τον Δήμο Λευκάδας

 

 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ” Ν.Π. 10003, για μηχανική βλάβη του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κεφαλονιάς και ν. Λευκάδας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Βασιλική Λευκάδας για Φισκάρδο Κεφαλονιάς με 36 επιβάτες και 12 οχήματα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και ίδια μέσα σε λιμένα Βασιλικής και αποβίβασε με ασφάλεια οχήματα και επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν με έκτακτο δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΒΑΣΟΣ Κ» Ν.Π. 10431.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε η δυσλειτουργία της ρεβέρσας της αριστερής κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *