Η ΠΕ Λευκάδας διοργανώνει στην παραλία “Κάθισμα” το LBV 2023

Η ΠΕ Λευκάδας διοργανώνει στην παραλία “Κάθισμα” το Lbv 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Με το Lefkada Beach Volley Event προβάλουμε τη Λευκάδα σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο» – Η Π.Ε. Λευκάδας διοργανώνει το LBV 2023, στις 9-10 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία Κάθισμα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

 

Το Lefkada Beach Volley Event (#LefkadaBV) έρχεται και φέτος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023, για να κάνει τη Λευκάδα επίκεντρο της Πετοσφαίρισης στην Άμμο (beach volley) για ένα διήμερο.

 

Αυτή η πολύπλευρη αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας περιλαμβάνεται για μια ακόμα χρονιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (#BeActive), και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του #BeActiveHellas, το συντονιστή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Ελλάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ). Στη φετινή διοργάνωση βοηθά η τοπική ομάδα βόλεϊ Ελπίδες Λευκάδας, ενώ χορηγοί είναι τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και ο Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός (Νέα Οδός Α.Ε.).

 

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί για ακόμα μια χρονιά διοργανώνουμε το Lefkada Beach Volley Event και προβάλουμε ξανά τη Λευκάδα σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο. Όπως είχαμε υποσχεθεί και πέρσι, όταν πρωτοξεκινούσαμε το εγχείρημα, θέλουμε τη καθιέρωση του LefkadaBV σε ετήσια βάση. Στόχος μας η Λευκάδα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο αθλητικό γίγνεσθαι. Έτσι, επανερχόμαστε και φέτος, με μια πιο αναβαθμισμένη διοργάνωση, τόσο οργανωτικά όσο και στο αθλητικό και το επιστημονικό κομμάτι.

 

Το Lefkada Beach Volley Event δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου. Είναι μια έμπρακτη επιβράβευση της ‘αξίας της συμμετοχής’ και της συμπερίληψης, όπου αθλητές και πολίτες συνυπάρχουν στα γήπεδα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου. Είναι η ευκαιρία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για τα οφέλη του μαζικού αθλητισμού. Είναι μια βιωματική προτροπή προς όλους για την υιοθέτηση ενός πιο ενεργητικού και υγιεινού τρόπου ζωής. Είναι μια γιορτή του εθελοντισμού. Είναι μια ευκαιρία για να επισκεφθεί κάποιος τη Λευκάδα μας και να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα, είτε ως αγωνιζόμενος είτε ως θεατής, στην παγκοσμίου φήμης παραλία του Καθίσματος.

 

Αναμένουμε λοιπόν να ζήσουμε ακόμα μια φορά σπουδαίες αθλητικές στιγμές και εικόνες, και σας περιμένουμε όλους εκεί!» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το Lefkada Beach Volleyball Event 2023 περιλαμβάνει μια σειρά αγώνων επίδειξης από αθλήτριες υψηλού αγωνιστικού επίπεδου με εμπειρία σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και ανοικτό τουρνουά για ομάδες των τριών αθλούμενων.

 

Η συμμετοχή στο ανοικτό τουρνουά είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούν να συμμετέχουν αθλούμενοι και αθλούμενες, που είτε διαμένουν μόνιμα στο νησί, είτε το επισκέπτονται το διήμερο. Οι ομάδες μπορούν να είναι είτε μεικτές (ανδρών και γυναικών), είτε του ίδιου φύλου. Το μόνο που απαιτείται εκ μέρους των αθλούμενων είναι η συμπλήρωση Δήλωσης Συμμετοχής και Υπεύθυνης Δήλωσης Υγείας, οι οποίες θα διατίθενται από τη Γραμματεία στο χώρο των αγώνων.

 

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στην Γενική Προκήρυξη (https://drive.google.com/file/d/16lGikooGZDlCxMXyWGLd3hRy5a8O7cdA/view?usp=drive_link) και στην Ειδική Προκήρυξη (https://drive.google.com/file/d/1qqGN6iEDANq9Pj2Na8qkAM3ZtZT9tU7i/view?usp=drive_link) των αγώνων.

 

Όλοι οι αγώνες (επίδειξης και τουρνουά) θα διεξαχθούν σε δύο (2) γήπεδα στην Παραλία Κάθισμα της Λευκάδας, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Ελεύθερη (δωρεάν) είναι η συμμετοχή και για το κοινό, που θέλει να παρακολουθήσει το γεγονός. Οι θεατές θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε καρέκλες της διοργάνωσης πλάι στον αγωνιστικό χώρο και σε καρέκλες παραλίας.

 

Επιπλέον θα υπάρχουν σταθμός Α’ Βοηθειών, μουσική κάλυψη και ζωντανή περιγραφή των αγώνων από τη δημοσιογράφο Νατάσα Φίλιππα, η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

 

Όμως, παράλληλα με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 έως 14:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λευκάδας (Αντ. Τζεβελέκη & Υπ. Αθ. Κατωπόδη), θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη» και τη συμμετοχή επιστημόνων, πολιτικών, φορέων, σωματείων, αθλητών και αθλητριών, επιχειρηματιών και πολιτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *