Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση ποίησης και μουσικής της ΠΕ Λευκάδας

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση ποίησης και μουσικής της ΠΕ Λευκάδας

Λευκάδα 31 Αυγούστου  2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανδρέας Κτενάς: «Μια αξέχαστη βραδιά, υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, αντάξια του Νησιού των Ποιητών» – Μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση ποίησης και μουσικής της Π.Ε. Λευκάδας

 

Μια αξέχαστη ατμοσφαιρική βραδιά, γεμάτη ποίηση, μουσική, και συγκίνηση, χάρισε η εκδήλωση «Μια βραδιά στη Λευκάδα με ποίηση και μουσική», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

 

Από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (28/8/2023) το Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» και οι γύρω δρόμοι γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο, που είχε την ευκαιρία να «ταξιδέψει» με τα ποιήματα σημαντικών Λευκαδίων, Ελλήνων και ξένων ποιητών, που εναλλάσσονταν με τραγούδια μεγάλων μουσικοσυνθετών, όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Μικρούτσικος, αλλά και ο Λευκαδίτης Σπύρος Γλένης. Και όλα αυτά με τις μοναδικές απαγγελίες των Ηλία ΛογοθέτηΜαρίας Ζαχαρή και Λουκίας Κατωπόδη, τη φωνή του Βασίλη Λέκκα στο τραγούδι συνοδευόμενη από το πιάνο του Γιώργου Σαλτάρη, και υπό το συντονισμό του Απόστολου Καγκελάρη. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης όταν ο σπουδαίος Λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, με το μοναδικό του τρόπο και το ιδιαίτερο ύφος του, διηγήθηκε ιστορίες και αναμνήσεις προσωπικοτήτων-μορφών της παλιάς Λευκάδας.

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση ποίησης και μουσικής της ΠΕ Λευκάδας

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος δήλωσε στο τέλος της παράστασης:

 

«Ήταν μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για πολύ καιρό. Μια βραδιά υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, αντάξια του Νησιού των Ποιητών.

 

Η Λευκάδα είναι ταυτισμένη με το λόγο, τη μουσική και τις τέχνες. Η Λευκάδας μας παράγει πολιτισμό και το απέδειξε με την αποψινή εκδήλωση για άλλη μια φορά. Οραματιστήκαμε μια παράσταση με έντονο το στοιχείο της Λευκάδας και βεβαίως πρωταγωνιστή τον δικό μας Ηλία Λογοθέτη μαζί με τους σπουδαίους καλλιτέχνες και μουσικούς Μαρία Ζαχαρή, Λουκία Κατωπόδη, Γιώργο Σαλτάρη, Σπύρο Γλένη και Απόστολο Καγκελάρη.

 

Μια καλοστημένη παράσταση, όπου οι απαγγελίες των σπουδαίων ποιημάτων εναλλάσσονταν με τις ξεχωριστές ερμηνείες του λυρικού τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα, και μας ταξίδεψαν σε μοναδικά μονοπάτια πολιτισμού.

 

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τα θετικότατα σχόλια που εισέπραξα στο τέλος της παράστασης, ήταν η καλύτερη επιβράβευση και δικαιώνουν την πρωτοβουλία της Π.Ε. Λευκάδας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Έχουμε επιλέξει να κινούμαστε με στοχευμένες πολιτιστικές δράσεις, που καλλιεργούν πνευματικά, ψυχαγωγούν, και προβάλουν τη Λευκάδα μας, αφήνοντας αποτύπωμα στα πολιτιστικά καλοκαίρια μας».

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση ποίησης και μουσικής της ΠΕ Λευκάδας

 

Βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=x9pDeR-xS-Y&list=PL_2mPNUW8A74rOEafqzREwte5ELzjYwz3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *